Analyse Speeldag 10 Ligue 1

Speeldag 10 Ligue 1

Op de tiende speeldag in de Ligue 1 won Lyon vrijdag al waardoor alle druk nu op de schouders van Lille lag. Zij wonnen hun match ook en komen dus terug gelijk met Lyon. PSG verloor in de 91ste minuut van Nantes.

Lille kwam al na vier minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Mathieu Bodmer. In de 21ste minuut scoorde Chaouky Ben Saada met een hard schot vanop zes meter en bracht Bastia zo langszij. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar Geoffrey Dernis scoorde toch nog in de 82ste minuut en bracht zo het Stadium Lille Métropole in extase.

De wedstrijd begon goed voor PSG. Het spel ging goed op en neer en Nantes had wel enkele kansjes, maar deze waren niet doelgericht genoeg. Ook in de tweede helft voetbalden beide teams goed en waren er kansen voor Bratu (Nantes) en Armand en Corridon (PSG). Eén minuut voor tijd stopte Pierre-Fanfan Bagayoko foutief in het strafschopgebied. Scheidsrechter Duhamel wees terecht naar de stip. Het was Nicolas Savinaud die de klus mocht klaren en Nantes won zo de wedstrijd op een diefje.

Luigi Pieroni kreeg geen basisplaats van Guy Roux na zijn goede prestatie van vorige week. Hij mocht zelfs niet invallen. Zijn team Auxerre won met 3-0 van Lens. Lens was de betere ploeg over de hele wedstrijd gezien, maar het was Auxerre dat na 23 minuten op voorsprong kwam. Stéphane Grichting was de doelpuntenmaker. Net voor rust verdubbelde Benjani de score. Ook na rust waren de beste kansen voor Lens, maar Thomert, Keita en Cousin konden niet scoren. Enkele minuten voor tijd maakte Philippe Violeau het helemaal af voor de thuisploeg.

Strasbourg kwam tot tweemaal toe op voorsprong in Ajaccio, maar kon niet winnen. Net voor het halfuur maakte Mickaël Pagis er 0-1 van. Enkele minuten na rust scoorde Waldir Lucas Pereira de gelijkmaker. Mamadou Niang bracht de bezoekers terug op voorsprong, maar weer zorgde Waldir Lucas Pereira voor de gelijkmaker. Daarmee maakte hij zijn vijfde goal in drie wedstrijden en zijn zesde van deze competitie en wordt hij topschutter van de Ligue 1. Geen winnaar dus in het degradatieduel. Strasbourg draagt de rode lantaarn en Ajaccio staat zeventiende.

Ook in Bordeaux-Istres werd het 2-2. Istres kwam in de achtste minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Victor Montano. In de 38ste minuut scoorde Albert Riera op penalty en bracht Bordeaux zo langszij. Net voor het uur bracht Camel Meriem Bordeaux op voorsprong maar op het uur lukte Rafik Saïfi de gelijkmaker. Een onverhoopt gelijkspel voor het kleine FC Istres.

Ook Metz en Monaco hielden elkaar in evenwicht. Het werd 1-1. Emmanuel Adebayor bracht de bezoekers net voor het uur op voorsprong op voorzet van Evra. Dino Djiba lukte de gelijkmaker in de 83ste minuut. Monaco verliest dus kostbare punten in de strijd voor het kampioenschap.

Dankzij een doelpunt van Florian Jarjat tegen Toulouse verlengt Nice haar reeks van vijf wedstrijden op rij zonder verlies. Het nestelt zich zo op de achtste plaats in het klassement.

Araujo Ilan was de man van de match in Sochaux-Rennes. Hij schreef drie doelpunten achter zijn naam en was zo de enige speler die wist te scoren. Het waren zijn eerste drie doelpunten van de competitie.

Straks is er nog Marseille-Saint-Etienne.