Utrecht zwaar onderuit in Groningen

FC Groningen – FC Utrecht: 3-0

Groningen stuntte in eigen huis tegen FC Utrecht, dat het met een derde plaats uitstekend doet. De thuisploeg maakte gehakt van de bekerwinnaar. Het werd 3-0. De goals kwamen van Seedorf, Hugo en Elschot. Groningen stijgt zo voorlopig een plaats, terwijl Utrecht door het verlies van Ajax derde blijft.

Vitesse Arnhem – NAC Breda: 1-2

Vitesse nam een uitstekende competitiestart, maar de Arnhemers moeten de rol ondertussen al weer lossen. Door het verlies van NAC Breda zakt men verder weg in het klassement. NAC kwam 0-2 voor via Boussaboun en Cornelisse. Theo Janssens kon het nog enigszins spannend maken, maar de thuisploeg geraakte uiteindelijk niet verder dan 1-2. Gluscevic mocht zelfs nog vertrekken met rood.

RKC Waalwijk – NEC Nijmegem: 2-2

RKC gaf een riante 2-0 voorsprong tegen NEC uit handen. Hoogendorp bracht de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong van op de penaltystip. Takak zorgde nog voor rust voor de 2-0. Boutahar en Wielaert (ook een strafschop) stelden al gauw gelijk, zodat beide ploegen de punten delen.