Dames Zultse VV - Rapide Wezemaal 0-2

Dames Zultse VV - Rapide Wezemaal  0-2

Zultse speelde tegen R. Wezemaal een degelijke partij. In de eerste helft lagen de kansen van beide ploegen 50/50. In de tweede helft was R. Wezemaal iets efficiënter, al had een niet toegekende strafschop voor Zultse (56’) wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Zultse toonde al na twee minuten dat het graag tegen R. Wezemaal wou scoren. Sarah Verschaeve haar schot werd echter afgeblokt. Aan de overkant kwam Karen Meeus dicht bij de opener. Karen was echter te verrast en de bal sijpelde tegen de paal buiten. Zultse prikte terug. Davina Callens bereikte Joke Verlinde waarbij haar voorzet door Verschaeve naast werd gekopt. Sofie Lefebvre bereikte alweer Verlinde die Davina Callens wegstuurde. Deze talmde echter te lang om die kans te verzilveren. Wezemaal begon dan geregeld het spel te versnellen waar de Zultse achterhoede af en toe in de problemen kwam.

Een voorzet van Erchen Theys werd door Karen Meeus naast gekopt terwijl een vrije trap van Tina Vanderauwera over gaat. In die eerste helft kwam nochtans de beste kans voor Zultse. Annelies Demeijer kon de Blaeij tussen twee verdedigsters wegsturen.Haar schot ging nipt naast. Een vrije trap van de Blaeij werd gestopt door doelvrouw Donvil. Wezemaal is nog eenmaal gevaarlijk als Femke Maes vanop de rechterflang teruglegt en deze kans niet kan  worden verlengd. Ruststand: 0-0

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd maar startte Wezemaal het best. Niki De Cock kon na twee minuten doorbreken waarbij haar schot aanvankelijk door Sarah Beeckmans werd gekeerd maar uiteindelijk werd afgewerkt (0-1). Zultse blijkt echter niet te begeven want Verschaeve reageerde net naast. Even later wordt Lien Vanassche in de ,,16’’ vastgehouden maar de scheids deed alsof zijn neus bloedde. Nadien begon de man in het zwart gretig kaarten uit te delen aan Zultse kant. Thea de Blaeij wordt tijdig afgeblokt waarna een Wezemaalse snelle counter succesvol wordt afgewerkt door Karen Meeus (0-2). In laatste instantie kan Davina Callens, na een heel sterke partij, zich loswerken maar besluit krachteloos op Wezemaalse doelvrouw Donvil.