AZ bezorgt Amica Wronki wanhopige voetbalavond

Ralph Ralph Kruizinga

Door Ralph Kruizinga

AZ heeft ook haar tweede wedstrijd in de groepsronde van de UEFA-cup gewonnen. In Polen versloeg de ploeg van trainer Co Adriaanse Amica Wronki met 3-1. Van Galen, Meerdink en Huijsigems zorgden voor rust al voor een comfortabele 3-0voorsprong die ook in het tweede bedrijf niet meer in gevaar zou komen.

Met uitstekend verzorgt positiespel stuurde AZ de thuisploeg in de eerste helft van het kastje naar de muur. Met uitblinkende middenvelders als Landzaad en Van Galen als vormgevers had AZ nog geen kwartier nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Tim de Cler vond het hoofd van Barry van Galen voor de 1-0. Een kleine 20 minuten later wist Meerdink een vrije trap van Perez te verlengen tot achter de Poolse doelman en 2 minuten later tekende de Belgische spits Stijn Huijsegems voor de 3-0 ruststand.

Na de thee voetbalde AZ professioneel de tweede helft uit. Een overtreding van de uitblinkende verdediger Jan Kromkamp zorgde in de tweede helft nog voor een strafschop voor Amica. Dembrinski faalde niet van 11 meter en bracht de marge terug tot 2. Omdat invallers Nelisse en El Kathabbi niet doeltreffend waren bleef het verschil op twee doelpunten staan.

Na de knappe overwinning op Auxerre wint AZ dus ook haar tweede wedstrijd en kan vol vertrouwen toe gaan werken naar de volgende UEFA-cup ontmoeting tegen de Glasgow Rangers in Alkmaar.