Dit weekend voorproef bekerduel

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Dit weekend voorproef bekerduel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat Beveren  - La Louvière op het menu. Voor de achste finales van de beker van België staat dezelfde wedstrijd voor de deur, maar dan op het veld van de wolven. De bekerfinalist van vorig jaar is niet tevreden over de loting. Het wordt een lastige en verre verplaatsing.

Hulptrainer De Bolle: "Dit had zeker beter gekund. La Louvière is momenteel erg goed bezig en bovendien moeten we de klus weer op verplaatsing trachten te klaren. La Louvière is niet bij de deur. Noch sportief, noch extra-sportief is dit dus een interessante affiche. Het is al erg lang geleden dat we nog eens een bekerduel thuis mochten spelen, maar als je in de finale wil raken moet je ook de moeilijkste opgaves tot een goed einde brengen. Bovendien had het nog slechter gekund: onmiddellijk Brugge, Anderlecht of Genk loten, was nog zwaarder geweest. Een ploeg uit een lagere klasse was leuk geweest, maar we gaan niet blijven mopperen. We moeten voorbij La Louvière, zo simpel is het."

Trainer Helleputte: "Het zal zeker niet makkelijk worden. La Louvière is een stevig geheel dat goed en verzorgd voetbal speelt. Ze staan niet voor niks vierde in de competitie. Toch moeten we er als ploeg voor gaan en er alles aan doen om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Per slot van rekening maakt Beveren tegen elke ploeg een kans."

Vorig jaar schakelde Beveren achtereenvolgens Hamme, Westerlo, GB en Anderlecht uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties