Eerste verliespunten voor Middlesbrough

Tonnelier Caroline

In groep E heeft Middlesbrough voor het eerst puntenverlies geleden.  De Engelsen startten met slechts één spits en oa Hasselbaink, Reiziger en Viduka op de bank.

Na een evenwichtig begin was het Villareal dat veldoverwicht had in de eerste helft, maar door een zwakke laatste pas kwamen de Spanjaarden niet echt tot uitgespeelde kansen.  In de 37e minuut kwam de thuisclub toch verdiend op voorsprong toen Guayre de bal voorbij Schwarzer schoot na een mooie actie van Riquelme.

Aan de rust greep Middlesbrough-coach McClaren in: hij bracht Viduka en Hasselbaink in.  De Engelsen gingen furieus op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Villareal dat in de 75e minuut de 2-0 scoorde via Javi Venta.  Na dit tweede tegendoelpunt was de veer gebroken bij Middlesbrough zodat de thuisclub rustig de wedstrijd kon uitspelen.

Dankzij deze overwinning klimt Villareal naar een gedeelde tweede plaats samen met Partizan.  Middlesbrough blijft alleen leider en heeft nog steeds de beste papieren om zich te plaatsen voor de volgende ronde.