De Bilde keert terug naar België

De Bilde keert terug naar België
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gilles De Bilde keert terug naar België. Na vorig seizoen, toen hij voor Lierse uitkwam, verhuisde hij naar zijn buitenverblijf in het Spaanse Marbella. Hij wilde er zich definitief vestigen met zijn vrouw Ilse en zijn twee dochtertjes Axana en Alessia, maar lijkt dus nu van gedacht te zijn veranderd. 

De Ket, zoals zijn bijnaam luidt, zou graag terug voetballen, maar naar OH Leuven gaat hij alvast niet. Eddy Vandezande, de sportief verantwoordelijke van de Leuvense club, weet dat het gerucht een tijdje circuleerde, maar ontkent het: "Ik ken Gilles De Bilde persoonlijk, maar we hebben nooit ernstig over een transfer gepraat."

De Bilde begon zijn profcarrière bij Eendracht Aalst, in het seizoen '94-'95. Anderlecht haalde hem daar weg waarna hij twee jaar voor paars-wit uitkwam. Na drie seizoenen PSV Eindhoven trok hij naar het Engelse Sheffield Wednesday, waar hij tot 2001 bleef. In het seizoen 2000-2001 speelde hij voor Aston Villa. Hij keerde terug naar Anderlecht, maar mislukte en ging dan naar Lierse, waar hij dus vorig jaar zijn schoenen aan de haak hing.

In 25 selecties voor de Rode Duivels scoorde hij twee keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties