Barcelona geeft Ajax het goede voorbeeld

FC Barcelona en Ajax werkten vanavond een vriendschappelijk duel af. Barcelona won de wedstrijd met 2-1, voor de rust werd het verschil reeds gemaakt. Eigenlijk was alleen de eerste helft belangrijk, toen stonden beide ploegen met een A-elftal op het terrein, na rust gaven beide trainers hun beloften de kans.

Een vlot spelend Barcelona kwam al na één minuut op voorsprong na een doelpunt van Eto'o. Na een half uur spelen showde de Kameroense topscorer van Spanje nogmaals zijn klasse, deze keer van afstand. Zonder na te denken of op te kijken krulde hij de bal in de bovenhoek, tot frustratie van doelman Maarten Stekelenburg.
Ajax deed het vooral met afstandsschoten, Sneijder was er met een schot op de lat het dichtste bij.

Na rust kwam Ajax verdiend nog terug tot 1-2 na een treffer van de jonge Zweed Rasmus Lindgren. De jonge Armeense tester Manucharian viel na tien minuten al geblesseerd uit en kreeg dus niet voldoende de kans zich te tonen.