Beveren beperkt schade met 10 man

Tonnelier Caroline

Beveren heeft ook zijn laatste groepswedstrijd in de Uefacup verloren.  De Waaslanders gingen met 1-0 onderuit in Heerenveen.  In de beginfase hield Beveren goed stand, maar na zesentwintig minuten kwam de thuisploeg toch op voorsprong.  Doelman Volders kon nog redding brengen op een eerste poging van de Friezen, maar in de rebound schoot Bruggink knap binnen.  Heerenveen kreeg meer greep op de wedstrijd, alhoewel ook Beveren nog gevaarlijk was via Seka.

Toen Ouattara vijf minuten voor de rust uitgesloten werd na een fout op de doorgebroken Huntelaar, leken de mannen van Helleputte op een nieuwe afstraffing af te stevenen.  Heerenveen kon echter in het begin van de eerste helft de kansen niet afmaken, mede door het goede keeperswerk van Volders.  Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Beveren zelfs de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen.  Geel-blauw verzuimde echter de kansen af te maken en Vandenbussche, de Belgische doelman van Heerenveen, stopte nog pogingen van Romaric en Diallo.

Beveren blijft puntenloos achter, maar redde met een goede prestatie toch de eer.  Heerenveen gaat samen met Stuttgart en Benfica naar de volgende ronde.

Opstellingen:
Heerenveen: Vandenbussche, Seip (Samaras ‘72), Rzasa, Hansson, Haarala, Väyrynen, Radomski, Hestad, Yildirim (Selakovic ‘77), Huntelaar, Bruggink (Sikora ‘31)

Beveren: Volders, Lardenoit (Vleminckx ‘90), Mahan, Né, Seka (Diallo ‘72), Badjan, Tokpa (Bou-Sfia ‘56), Ouattara, Romaric, Junior, Sanogo