Eeuwfeest met gouden randje voor Grazer AK

Rita De Meyer

Door Ralph Kruizinga

In de 100 jarige geschiedenis van de Grazer AK was het nog nooit voor gekomen dat de ploeg de tweede ronde haalt maar na de 2-0 overwinning op AZ en de 0-2 overwinning van Auxerre op de Glasgow Rangers zitten de Oostenrijkers voor het eerst bij de laatste 32 in Europa.

Met fysiek sterk voetbal drong de Oostenrijkse kampioen AZ in de eerste helft ver terug en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Henk Timmer van AZ wisten de Noordhollanders het doel tot de 41ste minuut leeg te houden. Het was Aufhauser die van een metertje of 16 aan kon leggen en voor de 1-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft kreeg AZ meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes. Zo schoot de Deen Perez maar net naast en raakte Huisigems de lat. Aan de andere kant zag de Bulgaarse arbiter in een overtreding van Barry Opdam een penalty die door oud FC Twente aanvaller Kolman achter Timmer werd geschoten. 2-0 was ook de eindstand in Oostenrijk.