Gillet, Davids en Stam naar gevangenis?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gillet, Davids en Stam naar gevangenis?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opschudding in Italië! Er bestaat een mogelijkheid dat onze landgenoot Jean-François Gillet en de Nederlanders Jaap Stam en Edgar Davids naar de gevangenis moeten. Dat valt af te leiden uit een uitspraak van het Italiaanse Hof van Cassatie. Deze verklaarde de uitspraak over Jean-François Gillet ongeldig. In 2003 werd Gillet namelijk vrijgesproken van dopinggebruik.

Wat stelde het Italiaanse Hof van Cassatie eigenlijk vast? De rechter constateerde dat alle dopinggevallen die voor 27 november 2002 zijn ontdekt, berecht moeten worden volgens de dopingwet van 2000. Voor vijftien betrapte voetballers betekent dat, dat ze een celstraf van twee maanden riskeren. Dat is ondertussen ook de straf die de openbare aanklager heeft geëist tegen de voormalige Belgische beloftendoelman.

Edgar Davids (momenteel bij Inter, toen Juventus) en Jaap Stam (nu AC Milan, toen Lazio Roma) werden in 2001 betrapt op nandrolon. Beiden mochten vier maanden niet voetballen en kregen ze een boete. Jean-François Gillet speelde op het moment dat hij betrapt werd in de Serie B bij Bari. Momenteel speelt de Waal opnieuw bij tweedeklasser Bari na een intermezzo bij Treviso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties