Gewezen glorieuze club zwaar in schulden

bernie de vuyst
| 0 reacties
Gewezen glorieuze club zwaar in schulden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ooit was F.C. Beringen een roemrijke club die zelfs vice-kampioen van België werd. Nu speelt de ploeg, die fusioneerde met stadsgenoot Vigor tot KVK Beringen, echter in 1ste provinciale. Financieel gaat het eveneens niet van een leien dakje voor de West-Limburgers: ze moeten van de KBVB voor 15 maart 15.363 euro achterstallige vergoedingen betalen aan negen ex-spelers.

Een uppercut die hard aankomt voor het nieuwe bestuur dat moet boeten voor het wanbeleid uit het verleden. KVK Beringen gaat misschien in beroep aangezien de betalingstermijn (één maand) heel beperkt is. Voorzitter Roger Diepvens beaamt dit: "Er is geen rekening gehouden met ons beperkt budget. Op korte termijn is het niet makkelijk deze schulden af te lossen. Dit is evenwel in geen geval het einde van onze club!"

Grote slokop is Pim Moonen die 5.558 euro zal ontvangen. De Nederlander is intussen al gestopt met voetballen. Ook Rob Nuyts verwacht nog wat geld, 1.325 euro. Gerechtigheid is geschied volgens de huidige speler van tweedeklasser Dessel Sport: "Gemaakte afspraken met ons zijn niet nagekomen. Daarom hebben toen enkele spelers, nadat het toenmalige bestuur een minnelijke schikking geweigerd had, klacht ingediend. Twee jaar na datum krijgen we nu toch ons geld. Wel jammer voor de nieuwe bewindsmensen die goed werk leveren en in deze zaak geen schuld treffen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties