Schalke slikt laat tegendoelpunt

Het Duitse Schalke 04 heeft een goede uitgangspositie verworven met het oog op de volgende ronde van de Uefacup. Het speelde 1-1 gelijk bij het Oekraïense Shaktar Donetsk, dat eerder dit seizoen Club Brugge nog uit de Champions League hield.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ailton. De spits, in de zomer overgekomen van Werder Bremen en vorig seizoen nog topschutter in de Bundesliga, kon de score al openen na 7 minuten. Vijf minuten eerder had Ebbe Sand al een reuzekans gehad om de score te openen. De partij ging in de eerste helft goed over en weer met kansen voor beide ploegen. De mooiste kans voor de thuisploeg kwam er na 41 minuten. Aghahowa schoot pardoes op keeper Rost, die kreeg de bal op zijn hoofd en bleef knock-out liggen.

De tweede helft werd gedomineerd door Shaktar met een bedrijvig ingevallen Braziliaan Elano. Aghahowa kreeg de beste kansen maar slaagde er telkens opnieuw in om ze te missen. In de 86ste minuut was het dan toch raak voor Shaktar: Brandão scoorde de gelijkmaker, erg verdiend. Al bij al komt Schalke 04 hier vrij goed weg en heeft het een goede uitganspositie kunnen verwerven met het oog op de terugwedstrijd.