Henry ondanks blessure wel opgeroepen

Henry ondanks blessure wel opgeroepen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech, de Franse bondscoach, heeft zijn twintig spelers bekendgemaakt die op 26 maart Zwitserland ontvangen en vier dagen later in Tel-Aviv Israël partij geven. Robert Pires, die al sinds de 2-0-winst tegen Cyprus in oktober niet meer werd opgeroepen, is er weer niet bij.
 
Thierry Henry is er dan toch bij. De aanvaller van Arsenal blesseerde zich vorige week in de Champions League en zou volgens Arsène Wenger, coach van The Gunners, twee tot drie weken buiten strijd zijn. Domenech gelooft in Henry, want “hij is in goede handen en is een optimist. We gaan hem in Clairefontaine (het oefenkamp van de Fransen) klaarstomen voor die twee wedstrijden. Ik heb offensief heel veel mogelijkheden, maar mijn eerste keuze, dat blijft Henry.”
 
In de verdediging geeft de afwezigheid van Sébastien Squillaci mogelijkheden aan Jean-Alain Boumsong. Ook Patrice Evra zal er niet bij zijn. William Gallas is er wel bij. Domenech: “Gallas heeft een supercapaciteit, maar dat is soms een nadeel. Hij kan overal spelen. Ik vind hem het best op links, maar ook op een andere plaats kan hij dingen oplossen. Een team is een puzzel.”
 
Op het middenveld werd Alou Diarra van Lens terug opgeroepen: “Hij maakte al deel uit van de plannen die ik maakte op het begin van het seizoen. Tegen Ierland speelde hij het laatste half uur en speelde enkele goede wedstrijden de laatste tijd. Ik heb hem vorige maand niet opgeroepen, maar nu keert hij terug.”
 
Sylvain Wiltord maakt na zijn blessure opnieuw zijn opwachting in de aanval en ook zijn ploegmaat bij Lyon Sidney Govou is er terug bij.
 
Doelmannen: Fabien Barthez (Marseille), Grégory Coupet (Lyon)
Verdedigers: Eric Abidal (Lyon), Jean-Alain Boumsong (Newcastle), William Gallas (Chelsea), Gaël Givet (Monaco), Willy Sagnol (Bayern Munchen), Jonathan Zebina (Juventus)
Middenvelders: Alou Diarra (Lens), Vikash Dhorasoo (AC Milan), Rio-Antonio Mavuba (Bordeaux), Camel Meriem (Bordeaux), Benoît Pedretti (Marseille), Patrick Vieira (Arsenal)
Aanvallers: Sidney Govou (Lyon), Ludovic Giuly (FC Barcelona), Thierry Henry (Arsenal), Florent Malouda (Lyon), David Trezeguet (Juventus), Sylvain Wiltord (Lyon)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties