Platini wil Uefa-baas worden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Platini wil Uefa-baas worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Platini stelt zich kandidaat om de Zweed Lennart Johansson op te volgens als baas van de Uefa. De voormalige Franse vedette, die zijn beste tijd kende bij Juventus, wil 'de glimlach terug in het voetbal brengen'.

Platini vindt dat het voetbal anders moet worden dan het nu is. Hij wil de waarden en het spel verdedigen, want voetbal is niet alleen business. Voor Platini hoeft daarom geen revolutie plaats te vinden, maar hij wil wat doen aan zaken die hem nauw aan het hart liggen.

De inmiddels 49-jarige Fransman is al lid van het uitvoerend comité van de Uefa en is vice-voorzitter van de Franse bond. Met 41 doelpunten is Platini nog steeds de topschutter aller tijden van de Franse nationale ploeg met wie hij in 1984 de Europese titel pakte in eigen land.   

Na zijn actieve carrière was hij ook nog even bondscoach van de Haantjes. Ondanks een schitterende kwalificatiereeks stelde Frankrijk op het EK van 1992 in Zweden zwaar teleur. Frankrijk, toen met Eric Cantona en Jean-Pierre Papin in de spits, mocht al na de eerste ronde terug naar huis.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties