Strasbourg en Monaco kunnen goede zaak doen

Strasbourg en Monaco kunnen goede zaak doen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Monaco herpakte zich na de uitschakkeling in de Champions League met een 2-2-gelijkspel in Auxerre op de 29ste speeldag, maar verloor toch weer terrein op leider Lyon, maar ook op Marseille. Nog steeds op zoek naar de eerste overwinning sinds 5 februari trekt Monaco vanavond naar Strasbourg, in een inhaalwedstrijd van de 23ste speeldag. Zondag ontvangt het Marseille, haar grootste concurrent voor de tweede plaats.
 
“Deze inhaalwedstrijd valt goed”, zegt Patrice Evra, verdediger bij de Monegasken. “Net voor we Marseille ontvangen. Als we de twee wedstrijden winnen, staan we tweede. In Auxerre deden we wat we moesten doen, ondanks de arbitrale blunders. Op een schaal van 0 tot 10, is onze moraal nu 7. We laten het hoofd niet hangen.”
 
Strasbourg moet het stellen zonder enkele basispionnen, waaronder Mickaël Pagis, met twaalf doelpunten de tweede beste doelschutter van het ogenblik in de Ligue 1. Trainer Jacky Duguépéroux weet dat het moeilijk zal zijn, maar “dat weet je als je met een kleine kern zit. Dat is het lot van alle ploegen.”
 
In het klassement kan Strasbourg een erg goede zaak doen. Als het wint, klimt het twee plaatsen en staat het zes punten voor op Ajaccio, dat op de zeventiende plaats staat, de eerste degradatieplaats.
 
STRASBOURG: Cassard - Lacour, Haggui, Kanté, Boka - Abdessadki, Johansen, Bassila - A. Farnerud - Niang, Mphela.
MONACO: Roma - Maicon, Modesto, Rodriguez, Evra - P. Farnerud, Bernardi (of Perez), Zikos, Kallon (of Plasil) - Chevanton, Saviola.

De wedstrijd wordt gespeeld om 19u00.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties