BHZ grijpt laatste kans

Ward Bollen

Beringen Heusden-Zolder heeft de laatste kans op een eindrondeticket met beide handen gegrepen. Het won in eigen huis van Virton terwijl Antwerp niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij Patro Maasmechelen.

Virton was met ongeveer 15 fans naar West-Limburg afgezakt en die bleven de eerste veertig minuten op hun honger zitten. Er viel werkelijk geen enkele doelpoging, aan beide kanten, te noteren. De laatste vijf minuten van de eerste periode werden de Limburgers wakker. Eerst kopte Mbonabucya nog op de bezoekende doelman, maar bij een volgende hoekschop knikte hij de bal mooi overhoeks binnen. Een doelpunt dat compleet uit de lucht viel. De bezoekers stelden daar niks tegenover. In de tweede helft een andere thuisploeg, die meer initiatief pakte. Er waren goede kansen voor Oyen, Benzouien, Oostvogels en Mbonabucya, maar zonder succes. Aan de overkant kwam Gert Doumen nauwelijks in gevaar. Een iets efficiënter BHZ had eigenlijk nog de score moeten opdrijven, maar het bleef bij deze magere, maar héél belangrijke 1-0. Bij het omroepen van de uitslagen niks dan lachende gezichten in het Mijn-stadion, want de buren uit Patro pakten concurrent Antwerp zowaar twee punten af in de strijd om een eindrondeticket. Eupen-Roeselare werd 1-1, terwijl V.Geel won van Union met 1-0.

Morgen staan met Tubize-Aalst en Hamme-Waasland nog twee interessante partijen in de strijd om de eindrondetickets op het programma.