Analyse FC Kopenhagen haalt uit

Nils Vanbellingen
FC Kopenhagen haalt uit

Kampioen FC Kopenhagen heeft op de 20 speeldag in de Superligaen met overtuigende 4-0-cijfers gewonnen van hekkesluiter Randers. Jesper bech nam twee doelpunten voor zijn rekening. Dankzij deze overwinning rukt de ploeg uit de Deense hoofdstad op naar de derde plaats.

Het klasseverschil tussen beide ploegen bracht logischerwijze een gebrek aan spanning met zich mee. Al na 13 minuten klom FC Kopenhagen op voorsprong via Alvaro Santos. Na de rust maakte de titelverdediger het karwei helemaal af: Jesper Bech scoorde twee keer in acht minuten tijd, en Magne Hoseth legde daarna de 4-0-eindcijfers vast. Een uitstekende zaak voor FC Kopenhagen in de strijd om Europees voetbal.

Ook Aarhus GF hield de - weliswaar geringe - kansen op Europees voetbal gaaf door op eigen veld met 2-1 te winnen van Nordsjælland. Aarhus kwam nochtans op achterstand door een hard schot van Thomas Adreasen. Christer George maakte kort daarop echter gelijk, en nadat Tobias Grahn eerst nog een strafschop miste, lukte de thuisploeg alsnog de winninde treffer dankzij Mads Frost.

In de topper van vandaag deelden Midtjylland en Odense de punten na een scoreloos gelijkspel. Vooral een slechte zaak voor Midtjylland, dat nu ook de hete adem van FC Kopenhagen in de nek voelt. Ook leider Brøndby kwam op het veld van Esbjerg niet verder dan een 0-0-gelijkspel, waardoor de ploeg uit Kopenhagen nog steeds moet wachten op haar eerste zege na de winterstop. Zaterdag hield Aalborg al de punten thuis tegen Silkeborg, terwijl Herfølge - Viborg onbeslist eindigde.