Bolton - Fulham 3-1

Tom Ceusters

Het was afwachten hoe Bolton zou reageren na de uppercut van afgelopen weekend tegen Liverpool, toen Biscan in blessuretijd de overwinning aan de Reds schonk. De Wanderers konden zich in elk geval geen nieuw puntenverlies veroorloven met het zicht op Europees voetbal. De tegenstander, Fulham, kon vorige week voor het eerst in vier wedstrijden nog eens scoren en winnen, waardoor het opnieuw wat afstand nam van de degradatieplaatsen.

De thuisploeg nam van bij de start het heft in handen. Veel leverde dat echter niet op, tot Claus Jensen na 10 minuten in de eigen 16 de bal met de hand beroerde: ondanks zwaar protest van heel Fulham rood voor Jensen en strafschop voor Bolton, feilloos omgezet door Jay-Jay Okocha. Een aangeslagen Fulham probeerde wel te reageren, maar verder dan een afstandsschot van Andy Cole kwamen de bezoekers niet tijdens de eerste 45 minuten. Bolton deed wat het wilde: Van der Sar moest een schot van Nolan acrobatisch over de lat werken, pogingen van Candela, Davies en Okocha werden afgeblokt of gingen naast. Na een half uur breidde de thuisploeg de voorsprong verder uit: Davies kopte door, Nolan kopte z’n ploeg naar een veilige 2-0 voorsprong.

De tweede helft was amper op gang gefloten of Fulham werkte zich terug in de wedstrijd: passje van Cole, Boa Morte moest maar binnentikken. Fulham rook dat er meer inzat en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het Londense offensiefje in het eerste kwartier na de pauze leverde weinig op. Het was integendeel Bolton dat scoorde: Stelios Giannakopoulos waardeerde een slimme pass van Kevin Nolan en zette de 3-1 op het scorebord. De bezoekers waren uitgeteld, Bolton ging op zoek naar meer, maar pogingen van Giannakopoulos en tot tweemaal toe Okocha troffen geen doel. Met het einde in zicht trok Fulham met de laatste krachten nog eens ten aanval maar Rosenior, McBride en Collins John konden Jaaskelainen nooit in verlegenheid brengen.

Drie welgekomen punten voor Bolton, dat opnieuw Liverpool in zicht krijgt. Fulham, met slechts 6 punten voorsprong op West Bromwich, ziet stilaan het degradatiespook om de hoek komen piepen...

Bolton: Jaaskelainen, Hunt, N’Gotty, Ben Haim, Candela (84' Gardner), Hierro (84' Fadiga), Nolan, Okocha, Speed, Giannakopoulos, Davies

Fulham: Van der Sar, Volz, Goma, Knight, Rosenior, Malbranque (80' Radzinski), Clark, Jensen, Boa Morte, McBride, Cole (82' John)

Scheidsrechter: Gallagher

Doelpunten: 13' Okocha (1-0, pen.), 33' Nolan (2-0), 47' Boa Morte (2-1), 55' Giannakopoulos (3-1)

Geel: Rosenior, Boa Morte (Ful)

Rood: Jensen (Ful)