Disciplinair comité Royal League bestraft Tromsø

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Disciplinair comité Royal League bestraft Tromsø
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het disciplinair comité van de Royal League heeft twee wedstrijden van Tromsø IL in 0-3-verliescijfers omgebogen nadat bleek dat de Noorse ploeg twee niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld. Tromsø verliest hierdoor het punt en de daarmee samenhangende premie van het gelijkspel tegen FC Kopenhagen op 13 februari.

In de uitwedstrijd van 13 februari tegen FC Kopenhagen (2-2-gelijkspel) en de thuiswedstrijd de week daarop tegen Brøndby (2-4-verlies) tijdens de eerste ronde van de Royal League had Tromsø de spelers Daniel Torres en Janne Hietanen opgesteld. Nu blijkt dat Torres voor de eerste wedstrijd en Hietanen voor beide duels niet speelgerechtigd waren. Als gevolg buigt het disciplinair comité van de Royal League de eindcijfers van beide wedstrijden nu om: Tromsø verliest de duels met 0-3-cijfers.

Hierdoor verliest Tromsø het behaalde punt tegen FC Kopenhagen, evenals de daarmee gepaard gaande premie van 125.000 Noorse kronen (ongeveer 15.000 euro). De beslissing heeft geen gevolgen voor de eindstand in deze groep: Tromsø was sowieso al uitgeschakeld voor de tweede ronde, terwijl FC Kopenhagen ook zonder dit punt al geplaatst was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties