Analyse Top drie kan niet winnen

J. S.
Top drie kan niet winnen

Dit weekend stond in Derde Klasse B de zesde speeldag op het programma. De verrassendste uitslag kwam ongetwijfeld uit Leopoldsburg, waar Franc Borains voor het eerst verloor. Sprimont blijft verliezen, ditmaal was FC Doornik te sterk.

Koploper Franc Borains verloor dus voor het eerst, KESK Leopoldsburg was met 1-0 te sterk. David Henderickx zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Franc Borains zat geen enkel moment goed in de wedstrijd, en mits een ietwat betere afwerking, was de score nog veel hoger opgelopen.

FC Doornik deed een uitstekende zaak, de Walen wonnen met 2-1 tegen Sprimont CS, dat dus onderaan blijft hangen. De thuisploeg kwam al na drie minuten op voorsprong via een doelpunt van Lecaillier. Na dit doelpunt bleef Doornik de beste ploeg, maar voor de rust werd er niet meer gescoord. In de 56ste minuut leek Pardo het lot van de bezoekers definitief te beslechten, maar twee minuten later zorgde Pirnay voor de aansluitingstreffer. Een gelijkspel zat er echter niet meer in. Door de overwinning schuift Doornik op naar de subtop, Sprimont blijft voorlaatste.

Kermt-Hasselt kon na drie wedstrijden zonder overwinning, eindelijk nog eens winnen. De Limburgers waren met 2-0 te sterk voor RCS Verviers, dat verder blijft sukkelen. Henderix bracht de thuisploeg op voorsprong. Na rust kwamen de bezoekers wel een paar keer dreigen, maar de Hasselaren bleven de gevaarlijkste ploeg. Uiteindelijk was het Sroka die voor de verdiende 2-0 zorgde. Kermt-Hasselt herpakt zich net op tijd, volgende week staat de derby tegen KSK Tongeren op het programma.

Olympic Charleroi leed verrassend puntenverlies, bij hekkensluiter CG Walhain kwamen de Walen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook de tweede in de stand KVK Tienen kon niet winnen, op het veld van concurrent KSK Tongeren werd er eveneens met 1-1 gelijkgespeeld (zie verslag).

Montegnée haalde zwaar uit op het veld van Couillet, het werd maar liefst 0-5. Bocholt – Kelmis en Wezet – UR Namur eindigden beiden in een gelijkspel. In Bocholt waren er, in tegenstelling van in Wezet, wel goalen te zien. Het werd 2-2.

Ook na deze speeldag blijft iedereen heel dichtbij elkaar staan. Het verschil tussen de nummer drie en de nummer elf is slechts drie punten. Geen enkele ploeg lijkt er echt bovenuit te steken. Vandaag ging de laatste ploeg zonder puntenverlies voor het eerst onderuit. KVK Tienen is dus nog de enige ploeg zonder nederlaag.