Enkel Vandenbergh welkom bij de beloften

Enkel Vandenbergh welkom bij de beloften
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder deze week raakte bekend dat de beloften voor hun EK-barragewedstrijden tegen Oekraïne op 12 en 16 november beroep kunnen doen op collega’s die reeds in actie kwamen met de A-ploeg. Zo zouden onder andere Kompany, Van Damme, Proto en Vandenbergh in aanmerking komen om de beloften te vervoegen.

Dit stuitte op nogal wat tegenkantingen gezien de huidige spelersgroep hard gevochten heeft voor deze barragewedstrijden. De steun van collega’s zou dan ook betekenen dat er enkele jongens naar de bank verwezen worden of zelfs uit de selectie vallen.

Een rondvraag onder de spelers leert ons dat deze ook niet zo happig zijn op de komst van een Kompany of Vanden Borre, enkel Vandenbergh – die oorspronkelijk telkens meespeelde met de beloften, en zo mee vocht voor de kwalificatie – lijkt welkom te zijn.

Benji De Ceulaer is duidelijk. ,,We hebben nu een heel goede groep', aldus de speler van RKC. ,,We hangen goed aan elkaar en verloren geen wedstrijd in deze voorronde. Neem onze doelmannen Verbauwhede en Verbist. Verbauwhede heeft echt punten gepakt in de voorronde. Verbist stelde zich altijd positief op. We zouden het met zijn allen heel erg vinden mocht hij plots niet meer opgeroepen worden omdat Proto moet spelen. Kompany en Vanden Borre hebben het druk genoeg met de Champions League en Van Damme deed niet veel wedstrijden mee in deze voorronde. Kevin Vandenbergh is zowat de uitzondering. Hij heeft nog veel meegespeeld. Let wel: goede spelers kunnen we altijd gebruiken, maar we mogen ook niet vergeten wat deze groep presteerde.'

De beslissing ligt uiteindelijk niet bij de spelers, maar bij de Technische Commissie. Deze zal wel rekening houden met de opinie van trainer Jean-François de Sart.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties