Trinidad & Tobago en Bahrein naar play-off

Trinidad & Tobago en Bahrein naar play-off
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trinidad & Tobago, de eilandengroep in de Caraïben, heeft zich verrassend geplaatst voor de WK-play-off tegen het Aziatische Bahrein. Guatemala won van Costa Rica, zodat T & T een zege nodig had tegen Mexico, dit leek onmogelijk, maar het gebeurde toch: 2-1. Meteen al een succes voor bondscoach Leo Beenhakker.

Het begon nochtans niet goed voor Trinidad & Tobago, want vlak voor de rust bracht Lozano de Mexicanen op voorsprong. Het was meteen duidelijk: Mexico zou geen geschenken weggeven. Maar John bracht z'n land nog voor de pauze op gelijke hoogte, een cruciale treffer. Na de rust wist Trinidad wat hun te doen stond. Het was opnieuw John die de netten bol zette en het stadion in lichterlaaie. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde enorm. Spelers vielen in elkaars armen, Beenhakker werd gevierd, supporters gingen uit hun dak en dat terwijl er in principe nog niks bereikt is. Er volgt nog een play-off tegen Bahrein. Guatemala won dan wel met 3-1 van Costa Rica, deze zege was nutteloos vermits Trinidad de punten kon thuishouden. In een duel zonder inzet won de VS met 2-0 van Panama

Trinidad & Tobago treft nu dus het Aziatische land Bahrein, dat de play-off met Oezbekistan won. Gisteren werd het 0-0 in Bahrein, terwijl het eerder 1-1 werd in Tasjkent, de hoofdstad van de vroegere Sovjetrepubliek. Bahrein stoot dus door op basis van het uitdoelpunt. De winnaar van deze Concacaf-Azië play-off mag z'n opwachting maken op het WK. Eender wie het wordt, zowel voor Bahrein als Trinidad & Tobago zal het een hele eer zijn, want beide landen waren nog nooit eerder aanwezig op het grootste voetbaltornooi ter wereld. 

Trinidad & Tobago nemen het in de Intercontinentale play-off op 12 november thuis op tegen Bahrein.  Vier dagen later, op 16 november, staat Bahrein - Trinidad & Tobago geprogrammeerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties