Analyse Oud-Heverlee Leuven wint subtopduel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oud-Heverlee Leuven wint subtopduel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de voorbije speeldag van zaterdag ll. is er aan de kop van het klassement niet veel gewijzigd. Was ook ergens te verwachten al zal dat niet de rekening maken van Oud-Heverlee Leeuven dat won en naar de derde plaats klimt. Anderzijds scoorde Dames Zultse VV zijn derde competitiezege en klimt meteen naar een gedeelde 9de plaats samen met Sinaai Girls. Het duel tussen de twee ex-kampioenen in 2de nationale WS Woluwe en K. Vlimmeren Sp. eindigde overigens onbeslist en daar konden beide zich mee verzoenen. Want geen nederlaag is altijd een beetje winst.
 
In het subtopduel won Oud-Heverlee Leuven nipt bij Zuid-West Vlaanderen en dat zal een opsteker betekenen voor de kersverse trainster Tamara Cassimon. Elke ploeg nam één helft voor zijn rekening. Daarin scoorde OHL eenmaal en Zuid-West liet open kansen liggen.
 
De bezoekers namen vooral in de eerste helft het spel in handen. Bij de thuisploeg stapelden de misverstanden, slechte controle en dito passing zich op. Vooral OHL-spits Fanny Kimpe bleef  een dreigend gevaar voor de thuisdefensie. Desondanks bleef de beslissende laatste voorzet bij OHL meestal uit. Illustratief daarvoor: na een stilstaande fase (hoekschop) kon Inge Wuyts het enige doelpunt inknikken. Bij Zuid-West bleef het aanmodderen want Ingrid De Rycke en Christine Saelens vertikten het om te scoren.
 
In de tweede helft was de thuisploeg beter maar kon zelden of nooit een georganiseerd OHL van de wijs brengen. Verdiende zege meteen voor Oud-Heverlee Leuven.
 
Bij rode lantaarn Opex Girls Oostende won Dames ZultseVV vlot . Nochtans kreeg Zultse vrij vroeg een koude douche te verwerken wegen de Oostendse openingstreffer. Na 20 minuten, toen de bezoekster een mand rijpe kansen onbenut lieten, stelde Zultse gelijk. Van dan af was het wachten op de groen-gele verdubbeling want de kustploeg begon slagzij te maken. Net voor rust viel uiteindelijk de verdubbeling. Na rust domineerde Zultse rustig verder zodat nog drie doelpunten voor een ruime zege zorgden.
 
Het duel tussen oud-bekenden WS Woluwe en Vlimmeren Sp was spannend maar eindigde met gedeelde punten. De bezoekers waren de betere in de eerste helft want Woluwe kon daar weinig tegenover plaatsen. Dat sterkte het Vlimmerense vertrouwen dusdanig dat na het doelpunt van Ellen Van Den Vonder ze dachten dat de buit reeds binnen was.
 
Verkeerde interpretatie evenwel want na de rust kwam Woluwe sterk opzetten. Een blijkbaar te zelfzeker Vlimmeren liet maar begaan zodat de thuisploeg langszij kon klimmen. Vooral in het middenveld was Vlimmeren vaak de weg kwijt. In ieder geval een verdiende draw voor Woluwe.
 
In de eerste helft leek het erop dat E. Aalst resoluut voor de zege ging want Wezemaal reageerde lusteloos. Verder dan hoekschoppen kwam de thuisploeg echter niet. DeWezemaalse doelvrouw Isabel Donvil moest een keer gepast ingrijpen. Maar ondanks die Aalsterse druk viel het doelpunt aan de andere kant via Annelies Timmermans. In de tweede heflt zou echter de Wezemaalse metamorfose voor nog twee doelpunten zorgen via Inge Heiremans. Opdracht voor de landskampioen was volbracht.
 
Leider RSC Anderlecht had bij Exc. Kaart aanvankelijk af te rekenen met een versterkte thuisdefensie. De bezoeksters kwamen na een kwartier op voorsprong via Sophie Mannaert. Nadien loste Anderlecht de teugels en kon Kaart in beeld komen. Corners een tweetal kansen konden Anderlecht-doelvrouw Gave Van Poucke niet verontrusten. In de tweede helft bleef Kaart aandacht leggen op verdedigen al kon topschutter Sarina Heirbaut, op aangeven van Niki De Cock, de eindstand vastleggen.
 
Bij KVK Tienen kon Sinaai Girls het goede voetbal van de laatste weken nauwelijks bevestigen. En omdat de thuisploeg ook ondermaats speelde werd het geen echt boeiende partij. In de eerste helft klom Tienen op voorsprong waarna Sinaai ruim 20 minuten balbezit opeiste. Het resulteerde in een handvol kansen die echter onbenut werden gelaten. Het was trouwens bezoekende doelvrouw Ellen Van Trier die een tweede thuisdoelpunt verijdelde. Bovendien knalde Tienen ook nog op de paal.
 
Nadat Lorca Van De Putte de Wase gelijkmaker verknoeide pakte Sinaai een tweede voltreffer. Eerst knalde Tienen op de paal, dan moest de Sinaaise defensie een lijnredding uitvoeren en strandde daarna de Tienense rebound op de deklat. In het slotkwartier viel het te verwachten tweede doelpunt en bogen de bezoeksters het hoofd.
 
Op eigen veld speelde Lentezon Beerse een knappe partij tegen subtopper Stand. Luik. Trouwens de thuisploeg liep dicht tegen een gelijkspel hoewel de Waalse bezoeksters die droom deden uiteen spatten in het slotkwartier.
 
Vrij snel scoorde Aline Zeler de bezoekende openingstreffer en iedereen bij Beerse vreesde voor een afstraffing. Dat werd nog aangedikt met een tweede treffer alweer door Zeler. Beerse reageerde verwoed en zo liep Tinne Vandenberghe tot tweemaal toe tegen de gelijkmaker. Net voor rust viel toch de verdiende aansluitingstreffer via Tinne Vanhuele.
 
Beerse bleef geloven in puntenwinst en al waren er weinig doelkansen in die periode, de meeste kwamen van de gastvrouwen. Annic Caers en Nele Saelen konden evenwel niet besluiten. Dat deed opportuniste Aline Zele dan wel met een derde doelpunt in blessuretijd.
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties