Interview "Reeks is zwakker dan andere jaren"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
"Reeks is zwakker dan andere jaren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Van Winckel, de verdedigende middenvelder van vierdeklasser SC Grimbergen,  keerde afgelopen weekend terug uit schorsing en won met Grimbergen van ex-leider Ukkel. Ondanks die overwinning staat Grimbergen slechts elfde in de stand. Volgens Van Winckel komt alles nog wel goed met Grimbergen. Volgens hem is de reeks immers zwakker dan andere jaren.

De heenronde van de competitie zit er bijna op en Grimbergen staat slechts elfde in de stand. De ambitie van de spelersgroep moet toch hoger liggen?

Met de ploeg die we nu hebben hadden we zeker al hoger moeten staan. Als je de matchen tegen Opwijk, Schoten, Lebeke-Aalst en Wilrijk bekijkt zie je toch dat we eigenlijk een beetje met de punten gemorst hebben. Eigenlijk moesten we al zes à zeven punten meer hebben en dan stonden we bovenaan.

Aan wat wijt je het behalen van deze toch wat mindere resultaten?

Het is moeilijk om daar een reden voor te geven. Zoals in Lebeke-Aalst speelden we heel goed in de eerste helft en kregen we in de tweede helft de kansen om het af te maken. Het zal waarschijnlijk een combinatie van alles zijn: veel gekwetsten, veel geschorsten, niet iedereen in vorm. Het zal zowat vanalles zijn.

Vooral in de uitmatchen lijkt het niet goed te gaan, want in de thuismatchen loopt het momenteel uitstekend. Wat is dan het grote verschil tussen uit en thuis?

Grimbergen is al jaren een thuisploeg en een counterploeg. Maar dit jaar stelt zich op verplaatsing dikwijls het probleem dat we op de helft van de tegenstander gaan spelen als we voelen dat we beter zijn. En dat is ons spel niet, daar laten we ons aan vangen. Wij gaan dan zelf het spel maken en dat is voorlopig het probleem buitenshuis.

Voor jezelf is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest dit seizoen. Op een gegeven moment werd je zelfs door de trainer op de bank gezet, een situatie die je niet gewoon was. Hoe ben je daarmee omgegaan?

Feitelijk is het de eerste keer dat ik ergens op de bank moest zitten. Op dat moment had ik het daar heel moeilijk mee. Ik heb dan wel keihard getraind en achteraf gezien was het toch wel terecht dat ik op de bank moest gaan zitten op dat moment. Want in de weken nadien ben ik veel beter gaan spelen.

Waar kan Grimbergen nog geraken dit seizoen?

We hebben een jonge ploeg, maar wel een kwalitatief redelijk sterke ploeg. Als we met het nodige verstand spelen en de goede mentaliteit tonen kunnen we, zeker in deze reeks, hoog eindigen. Maar als er een paar schakels in de ploeg zitten die niet de juiste mentaliteit hebben krijg je natuurlijk problemen. Maar ik zie het in deze reeks zeker zitten want de reeks is zwakker dan andere jaren.

Je hebt zelf al in derde klasse gespeeld met RC Mechelen. Denk je dat promoveren naar derde klasse in de komende jaren binnen de mogelijkheden je huidige club ligt?

Ik heb zelfs één jaar in tweede klasse gespeeld met RC Mechelen, daarna zeven jaar in derde. Dan ben ik door een ruzie met de nieuwe voorzitter van RC Mechelen naar Stade Leuven gegaan. Leuven is dan failliet gegaan en toen ben ik naar Grimbergen getrokken. Volgens mij moet de ambitie van Grimbergen zijn om elk jaar zo hoog mogelijk te eindigen. Maar ik denk dat om in derde nationale te spelen er toch andere vereisten nodig zijn qua structuur van de club dan. Als speler ga je daar natuurlijk gewoon voor. Als we op het einde van het seizoen kunnen promoveren zal geen enkele speler liever in vierde blijven. Als die mogelijkheid zich voordoet wil je dat als speler gewoon doen.

Hoe zie je jouw eigen voetbaltoekomst? Ligt die bij Grimbergen of heb je toch nog de ambitie om hogerop te geraken?

Ik heb die ambitie, maar ik heb het bij Grimbergen goed. Ik kon twee jaar geleden al terugkeren naar RC Mechelen, maar ik heb toen bewust gekozen om bij Grimbergen te blijven. Dus ik zie niet in waarom ik nu wel naar een andere ploeg zou gaan.




 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties