Chelsea in de slotfase voorbij Huddersfield

Dirk Pieters

Het was geen simpele namiddag voor Chelsea. The Blues wonnen met 2-1 van Huddersfield. Eidur Gudjohnson zorgde voor de late winning goal. In een aangename wedstrijd was het dus de kampioen die aan het langste eind trok.

Het waren de bezoekers die al na twee minuten een unieke kans lieten liggen. Taylor-Fletcher was dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn bal werd gestopt door doelman Cudicini. Dan was het de beurt aan Chelsea, maar ook daar gingen de pogingen niet in doel. Toen kwam de moment van Carlton Cole. De speler van Chelsea, die de vorige twee seizoenen werd uitgeleend, kon met het hoofd de openingstreffer maken. Zijn eerste goal sinds april 2003 voor Chelsea. Al de bezoekende supporters hielden zich klaar voor een doelpuntenfestival, maar dat kwam er niet. Huddersfield kon de volgende 70 minuten goed stand houden. Chelsea kreeg voor rust nog genoeg kansen om het af te maken, maar Huth (dwarsligger) en Wright-Phillips (naast) kregen de bal er niet in.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De wedstrijd ging goed over en weer, maar het was Huddersfield dat een kwartier voor tijd op gelijke hoogte kwam. Chelsea-doelman Cudicini kon zijn hand nog zetten tegen een schot van Taylor-Fletcher, maar dat volstond niet. Tijd voor Chelsea om een tandje bij te steken en goed vijf minuten voor tijd kwam de verlossende treffer van Gudjohnsen er. De ingevallen Robben kreeg de bal mooi tot bij de vrijstaande Ijslander. Na de wedstrijd liet Huddersfield-trainer Peter Jackson duidelijk zien dat hij trots was op zijn ploeg. [AN]