Bekerwinnaar naar kwartfinale

Tonnelier Caroline

Bekerwinnaar Real Betis heeft zich geplaats voor de kwartfinales van de Copa del Rey.  FC Barcelona verzekerde zich eenvoudig van de kwalificatie dankzij een ruime zege tegen Zamora.  Valencia schakelde Villarreal uit, terwijl Cádiz het verrassend haalde van Sevilla.

Real Betis verzekerde zich dankzij een scoreloos gelijkspel tegen Celta van een plekje in de kwartfinales.  Eerder eindigde de heenwedstrijd in Vigo op 1-1.  Betis domineerde de eerste helft van de partij en stond nauwelijks kansen toe aan een inspiratieloos Celta.  Na de rust kwamen de bezoekers beter in de partij, zonder veel gevaar te kunnen creëren.  De thuisploeg slaagde er dan ook vrij eenvoudig in de nul op het bord te houden en zich zo te plaatsen voor de volgende ronde.

Barcelona was al zo goed als zeker van kwalificatie na de 1-3 overwinning in de heenwedstrijd tegen Zamora.  De Catalanen maakten er een demonstratie van en stuurden de derdeklasser met meedogenloze 6-0 cijfers naar huis.  Na een dik halfuur spelen stond de 4-0  al op het bord.  Ezquerro, Larsson (2), Motta, Van Bommel en Maxi Lopez waren de doelpuntenmakers.

Valencia kende geen problemen met Villarreal.  De ploeg van Quique Flores haalde het in de heenwedstrijd al met 0-2 en hield het op eigen veld op een 1-0 overwinning.  Miguel zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De verliezende bekerfinalist van vorig seizoen is al uitgeschakeld.  Osasuna verloor de heenwedstrijd tegen Deportivo met 3-0 en kon die zware nederlaag thuis niet meer rechtzetten.  De ploeg uit Pamplona kwam niet verder dan een 2-1 overwinning.  Deportivo leek zelfs lang op weg naar de overwinning na de treffer van Victor in het begin van de tweede helft.  In de slotfase bezorgden Muñoz en Romeo de thuisploeg toch nog de zege.

Voor Espanyol was er eindelijk nog eens goed nieuws.  De Catalanen haalden na een aantrekkelijke en spannende wedstrijd de kwartfinale dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Getafe.  Na een kwartier voetballen zag het er nochtans niet goed uit voor de Catalanen, die de heenwedstrijd met 0-1 hadden gewonnen. Riki had zijn team immers al op een 0-2 overwinning gebracht.  Espanyol vocht echter terug en kwam zowaar op een 3-2 voorsprong dankzij Costa en twee treffers van Jonathan.  Pernía bracht enkele minuten voor affluiten nog wat spanning in de wedstrijd met de 3-3, maar verder kwam Getafe niet meer.

Cádiz schakelde verrassend Sevilla uit.  De promovendus haalde het in de heenwedstrijd al met 3-2 en slaagde er in de Andalusische hoofdstad in de nul op het bord te houden.  Dankzij een goede organisatie verzekerden de bezoekers zich van de kwalificatie.  Sevilla domineerde de ganse wedstrijd, maar miste creativiteit en trefzekerheid om het noodzakelijke doelpuntje te scoren.