Benfica in eigen huis eruit, Porto door

Benfica in eigen huis eruit, Porto door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benfica Lissabon had op papier de makkelijkste opdracht van alle toppers in de kwartfinales van de Portugese beker. Met Guimaraes kwam immers pas de nummer 15 over de vloer, maar toch liep het verkeerd af. Porto bracht het bij Maritimo wel weer tot een goed einde. 

Benfica - Guimaraes  0-1

In Benfica stond men nog niet goed en wel terug met beide voeten op de grond na de stunt van vorige week in Liverpool of de Portugese beker anno 2006 was over en out. Een doelpunt van Dario, halverwege de eerste helft, was voldoende voor de kwalificatie van de bezoekers. Na de uitsluiting van Cleber mocht de thuisploeg nog twintig minuten met een mannetje meer proberen, maar dat lukte ook niet en dus liggen Ronald Koeman en de zijnen eruit. 

Maritimo - Porto  1-2  (na verlengingen)

Porto zit dan wel niet meer in de Champions League, maar wel in de halve finales van de Portugese beker. Middenmotor Maritimo werd evenwel ook niet zonder problemen uitgeschakeld. Na 45 minuten spelen had elke ploeg een maal de weg naar het doel gevonden. McCarthy had de bezoekers op voorsprong gebracht, maar Kanu bracht zijn ploeg vanop de stip weer op gelijke hoogte. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, maar Porto speelde wel bijna die hele tweede helft met een man minder na de uitsluiting van Pepe. Dat hinderde McCarthy niet om in de eerste verlenging zijn ploeg alsnog naar de halve eindstrijd te schieten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties