Onmondig T&T onderuit tegen efficiënt Paraguay

Eddy Leysen
| 0 reacties
Onmondig T&T onderuit tegen efficiënt Paraguay
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door een 2-0 nederlaag tegen Paraguay is een einde gekomen aan het Caribische sprookje van Leo Beenhakker op dit WK. Na sterke prestaties tegen Zweden en Engeland moesten de Socca Warriors buigen voor het reeds uitgeschakelde team van coach Anibal Ruiz.

Het werd een bitsige wedstrijd, gekruid met heel wat overtredingen en vier gele kaarten. Bij T&T verscheen ietwat verrassend Kelvin Jack in doel, ten koste van de ervaren Shaka Hislop. Maar Jack toonde zich al vroeg op een kopbal van Roque Santa Cruz

Zijn collega aan de overzijde, Aldo Bobadilla, doet hetzelfde op een kopbal van Cornell Glen. Even later is Bobadilla opnieuw paraat wanneer Dwight Yorke een vrije trap op doel pegelt, nadat enkele minuten voordien Santa Cruz aan de overzijde net over kopte.

Even voor het half uur komt Paraguay op voorsprong wanneer verdediger Brent Sancho een verre vrijschop in eigen doel verlengt.

Beenhakker grijpt in en brengt met Kenwyne Jones een aanvaller extra, maar opnieuw zijn de betere mogelijkheden voor Paraguay. Een doelpunt van Denis Caniza wordt wegens buitenspel afgekeurd.

T&T is onmondig en probeert het van ver, maar pogingen van Yorke en Birchall kennen geen succes. Wanneer even voor de pauze Cornell Glen geblesseerd uitvalt lijkt het een onmogelijke klus voor de club van aanvoerder Yorke.

Minder kansen in de tweede helft. Het schot van Yorke gaat naast en voor Paraguay heeft Calos Paredes evenmin succes. Hij probeert het enkele malen van ver.

Dan brengt Beenhakker de 38-jarige spits Russell Latapy in en krijgt zijn club weer een sprankeltje hoop. Birchall en Yorke proberen het vanop de rand van de 16-meter, maar krijgen hun pogingen niet tussen de palen. Een volley van invaller Latapy gaat maar nipt over.

Enkele minuten voor affluiten velt de ingevallen Nelson Cuevas het vonnis van T&t. De Paraguaanse invaller wordt het straatje ingestuurd door uitblinker Roque Santa Cruz en scoort beheerst.

In de slotminuut tracht Evans Wise de eer nog te redden voor de Socca Warriors, maar zijn schot mist richting.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties