Gent gaat vandaag voor Uefa-beker

Thomas Dubois
| 0 reacties
Gent gaat vandaag voor Uefa-beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie start pas over één week, maar AA Gent heeft vandaag al een afspraak met de geschiedenis. De Buffalo's strijden vanavond om een ticket voor de Uefa-beker. Daarvoor moeten ze wel winnen van het Zwitserse Grasshoppers Zürich.

Gent speelt vanavond thuis tegen Grasshoppers in de derde voorronde van de Intertoto-beker. De Buffalo's moeten een 2-1 achterstand opmaken. Een 1-0 kan dus voldoende zijn. Als Gent het haalt, mag het volgend seizoen net als Club Brugge, Zulte Waregem en Roeselare in de Uefa-beker uitkomen.

Gent-trainer Georges Leekens noemde de Intertoto vorige week nog een voorbereidingstoernooitje, maar voorzitter Ivan De Witte en de supporters denken er duidelijk anders over. Zij hopen immers op een verlengd Europees avontuur. Voor Leekens is en blijft Grasshoppers echter de grote favoriet. De trainer plaatste de Zwitserse nummer vier vorige week al boven de Belgische top. Toch kon Gent dankzij een vroege uitgoal van Marcin Zewlakow een gunstige uitgangspositie afdwingen in Zürich. Of dat voldoende is voor kwalificatie, moet vanavond blijken.

AA Gent – Grasshoppers wordt om 20u30 afgetrapt. Jammer genoeg wordt het duel niet uitgezonden op televisie.

Auteur: Van der Planken A.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties