Italiaanse voetbalbond ontslaat Gentile

K M
| 0 reacties
Italiaanse voetbalbond ontslaat Gentile
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Claudio Gentile is niet langer meer de coach van de Italiaanse nationale beloften. De Italiaanse voetbalbond besloot om zijn contract niet te verlengen. Gentile is woedend op de voetbalbond wegens hem te lang aan het lijntje te houden waardoor hij andere opportuniteiten aan zich liet voorbijgaan.
 
Gentile: “Commissaris Guido Rossi belde mij op om te zeggen dat ik niet langer deel uit maak van de voetbalbond en mijzelf mag beschouwen als een vrije trainer. Ik antwoordde hem door hem eraan te herinneren dat men wist van alle mogelijkheden die ik recentelijk had om een nieuwe job te vinden aangezien ik hen erover had geïnformeerd. Zij vertelden mij echter via Demetrio Albertini dat ik kalm moest blijven, want dat er een overeenkomst zou komen na de Wereldbeker. Ik voel mij zeker verraden omdat ik nu niet meer de kans heb om naar ergens anders te gaan. Ik ben werkloos.”
 
“Er is mij ook niet verteld geweest waarom dat ik moet vertrekken en dat maakt de teleurstelling nog groter. Er is ook het feit dat het niet eens Albertini was die het mij vertelde na ons telefonisch contact eerder. Hij heeft duidelijk een slecht geweten. Als dit het nieuwe regime binnen de voetbalbond is dan zijn we nog steeds in een slechte conditie, want het lijkt mij alsof er niets veranderd is. Ja, Juventus Turijn heeft mij een rol als directeur aangeboden, maar dat interesseert mij niet. Ik wil een coach blijven.”
 
Gentile begon in 1998 bij de Italiaanse voetbalbond als coach van de nationale ploeg voor -20jarigen. In oktober 2000 werd hij gepromoveerd tot assistent-coach van Giovanni Trapattoni bij de A-ploeg en exact twee jaar later nam hij de leiding van Italiaanse nationale beloftenploeg in handen. Van zijn 68 wedstrijden als coach bij de nationale beloften won hij er 41, speelde hij er 15 gelijk en verloor hij er 12. Zijn belangrijkste overwinningen waren de Europese titel in 2004 in Duitsland en de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Athene enkele maanden later.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties