RSCA en Zulte Waregem openen seizoen

Thomas Dubois
| 0 reacties
RSCA en Zulte Waregem openen seizoen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht en Zulte Waregem openen vanavond het Belgische voetbalseizoen. De landskampioen en de bekerwinnaar van vorig jaar strijden in de traditionele openingswedstrijd om de Belgische Supercup. Een ideale gelegenheid ook om de nieuwe teams voor te stellen aan de supporters en de rest van het land.

Beide teams ondergingen sinds hun titel- en bekerwinst vorig seizoen een heuse metamorfose. Zulte Waregem verloor met Ibrahim Salou (Club Brugge) en Frédéric Dupré (Standard) twee absolute sterkhouders. Met Aliyu Datti en Cédric Roussel haalde het echter twee serieuze versterkingen binnen. Ook Karel D'Haene keerde terug naar de Gaverbeek.

Anderlecht verloor nog meer basisspelers. Vincent Kompany, Hannu Tihinen, Christian Wilhelmsson, Pär Zetterberg en Michal Zewlakow verlieten Astridpark, maar met Tchité, Pareja, Hassan, Van Damme, Biglia en Leiva kwamen er een hoop vervangers. Of zij vanavond allemaal zullen spelen, valt te betwijfelen.

Anderlecht kan vanavond zijn zevende Supercup binnenhalen.Voor Zulte Waregem zou pas het de eerste zege zijn. Hoe dan ook komt vanavond een einde aan de hegemonie van Club Brugge, dat vier keer op rij de Supercup won.

Het duel wordt vanavond om 20u45 afgetrapt en live uitgezonden door Canvas.
   
Auteur: Van der Planken A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties