Reds willen niet naar oorlogszone

Reds willen niet naar oorlogszone
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen het Israëlische Maccabi Haïfa. De Engelsen zien een trip naar Israël echter niet zitten.

Israël vecht momenteel een oorlog uit tegen het Libanese Hezbollah. Deze Islamitische organisatie vuurt regelmatig raketten af op Israëlisch grondgebied. Normaal speelt Liverpool op 22 of 23 augustus in Haïfa. Volgens manager Rafael Benitez zou dit betekenen dat de spelers, de staff en de supporters hun leven moeten wagen. "Het is totaal onaanvaardbaar dat we zelfs maar overwegen om naar daar te gaan." Hij eist dan ook van de Uefa dat ze het duel laten doorgaan in een neutraal, veilig land. Liverpool heeft al een officiële klacht ingediend bij de Uefa.

Vanuit Haïfa klinken andere geluiden. Volgens voorzitter Jacob Schachar bestaat er geen gevaar en kan de wedstrijd gewoon doorgaan. Hij stelde wel voor om eventueel uit te wijken naar Tel Aviv waar het rustiger zou zijn. Duizenden Israëli zijn supporter van Liverpool, zij hopen natuurlijk dat hun helden in hun land komen voetballen.  




    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties