Arsenal verzuimt te scoren

Kevin Vanbuggenhout

Enkele weken geleden ging Arsenal met 1-0 tenonder bij CSKA Moskou. Vanavond kreeg de Londense club de kans om revanche te nemen. Dat moest ook gebeuren indien Arsenal weer aan de leiding wou komen.

Voor een overwinning zijn er doelpunten nodig en dus ging Arsenal furieus van start. Akinfeev pakte een schot van Rosicky. Kort hierop liet Van Persie zijn aanwezigheid gelden. De Nederlander kwam naar binnen, maar miste zijn schot. Het enige wat Moskou in de eerste helft liet zien was een schot van Daniel Carvalho dat over ging. Kort hierna knalde Van Persie naast. Henry besloot van dichtbij naast en Akinfeev hield een gevaarlijke voorzet van Van Persie met de voet uit doel. De doelman van CSKA Moskou pakte ook een plaatsbal van Hleb. Fabregas kwam wel heel erg dicht bij de openingstreffer. Hij omspeelde de bezoekende goalie, maar schoot toch nog naast. Moskou kon enkel ondergaan en zat nog meer in de rats toen Krasic geblesseerd het veld verliet. Hij werd vervangen door Aldonin. Op slag van rust werd de bal doorgestoken naar Henry die naast besloot. Er viel nog een laatste reuzekans te noteren. Rosicky had de bal maar voor het binnen tikken, maar miste onbegrijpelijk. De thuisploeg versierde een resem kansen, maar de dominantie van Arsenal werd nog niet beloond.

Vlak na rusten werd een hoekschop van Van Persie over gekopt door Henry. Moskou kwam er dan toch ook eens uit. Lehmann pakte het schot van Vagner Love in twee tijden. CSKA Moskou had de boodschap van de eerste helft begrepen en kroop met zijn allen voor doel. Dat maakte het voor Arsenal nog moeilijker om openingen te creëren, maar uiteindelijk kwamen die er toch. Van Persie gleed een lage voorzet van Henry naast. Een kopbal van Van Persie ging naast. De volgende kopkans was voor Gilberto Silva. Akinfeev had een puike redding in huis. Moskou zag Vagner Love nog geblesseerd uitvallen, Olic was zijn vervanger. Arsenal kwam nog met de schrik vrij toen Henry een hoekschop bijna in eigen doel devieerde.

Arsenal bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Kansen waren er genoeg, maar de afwerking liet het afweten. Vooral Fabregas, Henry en Rosicky kregen unieke mogelijkheden om te scoren. Gescoord werd er niet en CSKA Moskou behoudt zo het uitzicht op de eerste plaats.