Kopenhagen brengt de spanning terug

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kopenhagen brengt de spanning terug
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor FC Kopenhagen zag het er allemaal niet te best op. Eén puntje en de laatste plaats hadden de eerste drie wedstrijden opgeleverd. Om in de race te blijven moest er dus gestunt worden tegen Manchester United. Rooney&co waren bij winst geplaatst voor de tweede ronde.

Alex Ferguson liet enkele basisspelers rusten en dat was ook te zien aan het spel. Het was 23 minuten wachten op een goede kans en die kwam verrassend genoeg ook nog van Kopenhagen. Van Der Sar moest plat op een poging van Silberbauer. Rooney trachtte het tij te keren en schoot in de draai naast. Voorts viel er in de eerste helft niet al te veel te beleven. 

Na de pauze had Man United dan toch het betere van het spel. Solskjaer schoot recht op doelman Christiansen. De vrijstaande Hutchinson kopte voor Kopenhagen naast. O'Shea liet een prachtige kans op de 0-1 liggen. Rooney besloot op voorzet van Heinze van dichtbij naast. Man U legde de betere combinaties op de mat, maar acteerde te nonchalant. Dat laatste zou Manchester nog zuur opbreken. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt, Hutchinson kopte tot bij Allback en die stak de bal in doel: 1-0. Zes minuten voor affluiten dacht de ingevallen Scholes te scoren met een lob, maar hij stootte op de uitgekomen Christiansen. In de slotseconden werkelijk tekende Ronaldo de gelijkmaker aan, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. 

Kopenhagen won tegen alle verwachtingen in van Man United en de Deense stad stond dan ook op zijn kop. Mede door dit resultaat komt de spanning weer helemaal terug in groep F. Celtic, Benfica en Kopenhagen zullen waarschijnlijk gaan strijden om de tweede plaats. Maar ook Manchester United is dus nog niet zeker van een plaats in de tweede ronde.      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties