Analyse Scherpschutters in Europa

Dirk Pieters
| 0 reacties
Scherpschutters in Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week zijn onze heren profvoetballes bezig de Europese wedstrijden in de Champions League en de Uefa Cup af te werken, maar het afgelopen weekend stonden de scherpschutters opnieuw aan het kanon. Voetbalkrant.com zet ook deze week de goalgetters in het licht. Verschillende spelers vonden afgelopen weekend de weg naar doel wel heel vlot. Voetbalkrant.com zet ze voor jullie opnieuw op een rijtje.

België

In onze eigen competitie blijven dezelfde drie steeds bovenaan staan, al wisselen ze toch steeds van plaats. Na speeldag tien staat Westerlo-spits Ogunsoto opnieuw aan de leiding. Hij wist tot nog toe negen keer het net te vinden. Dit weekend zorgde hij met twee doelpunten voor de overwinning tegen Lokeren. De achtervolgers Custovic en Tchité konden niet scoren. Beide heren gaven wel een assist, maar zelf een doelpunt vieren zat er niet in. Bij het groepje achter de leiders werd er ook maar weinig gescoord. Bosnjak, Sterchele en Vandenbergh bleven droog staan. Vandenbergh begon zelfs op de bank tegen Sint Truiden. Wie het wel goed deed afgelopen weekend was Club-spits Yulu-Matondo. Hij scoorde twee doelpunten in de wedstrijd tegen Moeskroen. Ook middenvelder Hassan bracht met zijn twee doelpunten zijn totaal op vier. Volgende week staan de spitsen van Germinal Beerschot en Racing Genk tegenover elkaar.
 
Duitsland

In de Duitse Bundesliga kwamen vooral de spelers van Werder Bremen aan het feest. De club won met 6-1 van Mainz. Miroslav Klose en Hunt tekenden voor deze doelpunten. Door de twee treffers van Hunt, staat de speler nu op vijf doelpunten. De andere spelers met vijf zijn: Gomez (Stuttgart), Makaay (Bayern), Munteanu (Cottbus) en Pantelic (Hertha). De Nederlander Roy Makaay scoorde de openingstreffer tegen Frankfurt. Het was trouwens de tweede keer dat de Bremen-spelers zes doelpunten maakten op één speeldag.
 
Engeland

In Engeland ging alle aandacht naar Wayne Rooney. De aanvaller van Manchester United stond al enige tijd droog en kreeg heel wat kritiek te slikken in de media. Maar afgelopen weekend lukte het dan toch voor Rooney, en hoe. De spits scoorde drie doelpunten in de wedstrijd tegen Bolton. Zo bracht de aanvaller zijn totaal op vijf. Ook Kanu stond weer aan het kanon. Hij staat zo met zeven doelpunten alleen aan de leiding. Enkel Johnson (Everton) kan nog aansluiten. Hij staat met zes doelpunten achter zijn naam. Didier Drogba, de laatste weken in grote vorm, kreeg de bal niet tegen de netten en blijft zo op vijf staan.

Frankrijk

In Frankrijk blijven dezelfde spelers de topschuttersstand domineren. Ex-Anderlechtspeler Aruna blijft wel aan de leiding staan. De Ivoriaan scoorde afgelopen weekend niet, maar blijft toch met zeven doelpunten helemaal bovenaan staan. Pauleta, die elk seizoen hoog in de stand eindigt, staat nog steeds op zes. Bij Odemwingie loopt het dan weer wat minder. De spits van Lille staat al enige tijd op vijf en kreeg nu ook het bezoek van onder andere Fred. De spits van Lyon is stilaan op weg naar de top in Frankrijk.  

Nederland

In de Nederlandse competitie staan er twee spelers bovenaan. N'Kufo (Twente) en Alves (Heerenveen) scoorden momenteel al zeven doelpunten. N’Kufo was wel de enige die het doel wist te vinden afgelopen weekend. Bij de achtervolgers staan er heel wat grote namen te wachten. Arouna Koné, Huntelaar en Sneijder vinden steeds beter en beter de weg naar het net en de volgende weken zullen ook zij mee bovenaan het klassement staan. Vooral PSV-aanvaller Koné verkeert in de vorm van zijn leven. Zowel in de eigenste competitie als in de Champions League scoort hij vlot.

Spanje

In de Spaanse competitie staan er heel wat grote namen bovenaan het lijstje. Enkel Milito is de 'vreemde' in het groepje van de grote sterren, maar de spits van Zaragoza is uitstekend bezig. Hij bewijst week na week een grote te worden. Achter Milito staan Ronaldinho en Villa met elk vijf treffers. Ook daarachter staan heel wat toppers. Morientes, Van Nistelrooy en Eto’o staan op vier. Enkel die laatste zal daar nog even blijven staan. De spits van Barcelona ligt nog een hele tijd in de lappenmand. Enkel Ronaldinho wist tweemaal de weg naar de netten te vinden. De spelers van Valencia verloren afgelopen weekend verrassend en zo bleven Morientes en Villa droog staan.

Italië

In de Italiaanse competitie is Rigano de absolute verrassing. De speler van Messina staat ondertussen op zeven treffers. Dat zijn twee doelpunten meer dan de topschutter van vorig seizoen Luca Toni. Ook Bianchi (Reginna) staat nog steeds op vijf. Crespo, opnieuw terug fit, scoorde afgelopen weekend wel in de derby (3-4) tegen AC Milan. Daardoor brengt de Argentijn zijn totaal op vier.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties