Trainers nemen Farina onder vuur

Kristof Blomme
| 0 reacties
Trainers nemen Farina onder vuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona kon dinsdagavond niet winnen van Chelsea. De Catalanen moesten in blessuretijd nog een doelpunt toestaan van Didier Drogba. Zowel Rijkaard als Mourinho hadden het moeilijk met de leiding van de Italiaan Farina. 

Na de match stapte een woedende Rijkaard op het veld om verhaal te halen bij Farina. Vooral over de zes minuten extra tijd was de Nederlander niet te spreken. "Het komt wel vaker voor dat een ploeg die tijd rekt en schoppen uitdeelt het meest profiteert van de blessuretijd. Bovendien blies hij uiteindelijk een minuut te vroeg af toen Chelsea had gescoord." Toch was Rijkaard groots in de 'nederlaag'. "Ik geef de scheidsrechter niet de schuld van het resultaat. Het is ook onnodig te praten over hoeveel overtredingen Chelsea maakte. Het is een spel voor mannen en iedereen speelt hoe hij dat wil. Vooral in de tweede helft waren zij sterk."

Ook Mourinho had kritiek op ref Farina, al vond hij de spelers ook schuldig. "Het was geen agressieve wedstrijd. De vele kaarten zijn er gekomen omdat iemand ze uitlokte. Telkens omsingelden zes, zeven spelers de scheidsrechter. Het is moeilijk voor een ref als hij voortdurend onder druk staat." Een uithaal naar de tegenstander kon uiteraard ook niet ontbreken in het betoog van de Portugees. "Ik denk dat Frank Rijkaard een gelukkige coach is, want zijn sterren worden wedstrijd na wedstrijd beschermd." Over de wedstrijd van z'n ploeg was hij dan weer zeer opgetogen. "Ons spel was briljant! De gelijkmaker viel in blessuretijd, maar het laat geen twijfel dat die goal verdiend was." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties