Analyse De staart roert zich en nieuwe leider

Gentil Dossche
| 0 reacties
De staart roert zich en nieuwe leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    Zoals vaker het geval eindigt de wedstrijd volgend op het behalen van een periodetitel in mineur. Zonder topspits Dave Gysel trok FC Eeklo zaterdagavond naar de ploeg in vorm, FC Vrasene. De bezoekers waren wel baas in de aanvangsfase maar dienden nadien het meesterschap te erkennen. Eendracht Appelterre wist dat de koppositie voor het grijpen lag en de nieuwkomers deden wat ze moesten doen. Mede dank zij een sterke prestatie van Patrice Detienne werd Kemzeke opzijgezet, al scheerde de wedstrijd geen hoge toppen. Meteen zijn  de tabaksplanters de nieuwe leiders in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen.  
 
Olsa Brakel had een zware kluif aan Sparta Ursel. De bezoekers verloren de concentratie na een betwist doelpunt van Jonathan Verspeeten en Serge Beerens telde Ursel helemaal uit. Door deze overwinning blijft Olsa in het zog van Appelterre en Eeklo. Niet minder dan 10 kaarten vielen er in de wedstrijd die Kwik Eine afhaspelde op het veld van Petegem. Topscorer Gunter Van de Sompel scoorde zijn 16de van het seizoen, opnieuw van op de stip. Dit keer leverde dat echter slechts één puntje op. Kenny Raaymakers liet de verdediging van Eeklo alle hoeken van het terrein zien en zijn  12de seizoenstreffer zette FC Vrasene op rozen. Deze 3de opeenvolgende overwinning brengt de Waaslanders meteen op de 5de plaats in de rangschikking. Zelfs na een rits open doelkansen diende SK Berlare te wachten tot diep in blessuretijd om een stug verdedigend Machelen puntenloos huiswaarts te sturen. De puitenkloppers trokken eendrachtig de kar en wervelden als van oudsher over het terrein.
 
Bij Lebbeke zullen ze zich het Wapenstilstandweekend wel helemaal anders hebben voorgesteld. De buren gingen allebei ten onder in duels die ze eigenlijk niet mochten verliezen. SK Lebbeke kon wel 2 keer een achterstand goedmaken bij rode lantaarn Kerksken, maar kreeg een opdoffer in de slotseconden. Bij Rapide Lebbeke viel de man in vorm, Jens Verroken, tijdens de opwarming uit en meteen bleek opnieuw het scorend onvermogen. 3 open kansen werden de nek omgewrongen en Eendracht Aalter bezorgde de thuisploeg een dubbele dreun net voor de rust. Een reeks van 7 ongeslagen wedstrijden werd meteen abrupt afgesloten. Sparta Ursel weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar kon de nederlaag bij Olsa Brakel niet ontlopen. Ursel bevindt zich nu, samen met het Lebbeekse duo, in het midden van het peloton.
 
Sparta Petegem kwam na de kaartenrijke wedstrijd niet verder dan een gelijkspel tegen Eine en blijft in de rechter kolom van de rangschikking. SK Terjoden-Welle kreeg op zijn kleine en hobbelige veld een koude douche in de slotseconden van Lovendegem, na een wedstrijd amper het aankijken waard. De achtervolgers schuiven dan ook steeds dichterbij.
 
Eendracht Aalter hoopte op een puntje bij Rapide Lebbeke maar graaide de volle buit mee. Scoren bleek de thuisploeg niet te kunnen en de bezoekers benutten de kansen aan 100%. Aalter wipt meteen over Kemzeke en Machelen.
 
Klauwaerts Kemzeke lukte er niet in Detienne te grazen te nemen en moest de overwinning aan leider Appelterre laten. Bij Eendracht Machelen gaat het van kwaad naar erger en voor de 5de opeenvolgende week had het team van Tony De Bel niets in de pap te brokken.  
 
Toeval of niet, de beide Rode Lantaarns scoorden in de 92ste minuut en pakten daarmee de volle buit! FC Kerksken smeerde SK Lebbeke een 2de nederlaag op rij aan en SKDJ Lovendegem zorgde voor een koude douche bij Terjoden-Welle. Eendracht Machelen voelt alvast de hete adem van deze beide ploegen in de nek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties