MLS-titel voor debutant

Mathias Dumarey
| 0 reacties
MLS-titel voor debutant
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Houston Dynamo is de nieuwe landskampioen geworden van de Verenigde Staten. Het won de finale van New England Revolution na het nemen van strafschoppen. De titel van Houston Dynamo is opmerkelijk want de club is een debutant in de MLS, de Major League Soccer.

In de finale viel de eerste treffer pas na 113 minuten spelen. Taylor Twellmann, spits van New England Revolution, scoorde de openingstreffer, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Amper één minuut later bracht Brian Ching de 1-1 op het scorebord.

Strafschoppen moesten dus over het duel gaan beslissen omdat beide partijen niet meer tot scoren kwamen. Het ging meteen om een unicum in de MLS want drie jaar geleden werden de shootouts vervangen door elfmeters. 

Vanop de strafschopstip bleken uiteindelijk de Texanen van Houston Dynamo de beste. Doelman Pat Onstad werd de held nadat hij de strafschop van Jay Heaps kon stoppen. In de reguliere speeltijd had Onstad Houston Dynamo enkele keren kunnen rechthouden met prima saves. De nederlaag kwam New England Revolution hard aan want het was al voor de derde keer in vier jaar dat het als verliezend finalist van het veld stapte. Vorig jaar won Los Angeles Galaxy de Amerikaanse titel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties