OB onderuit bij FC Nordsjælland

viki meeuwis

In de SAS-Ligaen stond gisteren de zeventiende speeldag op het programma. Daarin nam FC Kopenhagen het op tegen AaB. OB ontving FC Nordsjælland. Brøndby kreeg Silkeborg op bezoek, op papier een makkelijke wedstrijd voor de voormalige landskampioen.

AaB – FC Kopenhagen: 0-1
FC Kopenhagen wist een magere overwinning te behalen op AaB. Michael Silberbauer wist in de 16e minuut de enige goal van de wedstrijd binnen te werken. Keeper Jimmy Nielsen met een retourbal die Silberbauer makkelijk achter hem in doel kreeg. Kopenhagen speelde met een solide verdediging terwijl de thuisploeg tevergeefs op zoek ging naar kansen. AaB werd een penalty onthouden nadat Atiba Hutchinson een van hun spelers neerhaalde. Na de rust kwam AaB beter voor de dag waarbij vooral Mattias Lindström een paar goede kansen kreeg maar de beste kwam er in de toegevoegde tijd voor Jesper Grønkjær, eindelijk terug na een langdurige blessure, maar die poging eindigde op de dwarslat.

AC Horsens – Randers FC: 2-1
AC Horsens won met 2-1 van Randers en kruipt zo langzaam aan iets verder weg van de degradatiezone. In de negende minuut opende Rawez Lawan de score. Gilberto Macena werd neergehaald in het strafschop gebied maar slaagde er toch in om de bal naar Lawan te passen die geheel vrij stond. Drie minuten later kon de verdediging Macena niet stoppen en hij maakte er makkelijk 2-0 van. Randers zette na de pauze meer druk en de thuisploeg trok zich meer en meer terug op de eigen helft waar ze het vooral van counterpogingen moest hebben. De aanvoerder van Randers, Ralf Pedersen bracht opnieuw leven in de wedstrijd toen hij  tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon scoren na een vrije trap van Stig Tøfting. Uiteindelijk bleef de stand 2-1 in het voordeel van Horsens. Horsens heeft nu acht punten meer dan Silkeborg en Vejle die helemaal onderaan staan.

Esbjerg – Vejle: 1-0
Esbjerg en Vejle zullen zich in de winterperiode kunnen bezinnen. Esbjerg over hoe ze verder naar de top vier kunnen opklimmen en Vejle over hoe ze degradatie kunnen vermijden. De koude westenwind speelde beide ploegen parten en de wedstrijd was dan ook niet echt inspirerend. Simon A. Pedersen slaagde erin om het enige en winnende doelpunt van de wedstrijd te scoren. ”De harde wind zorgde ervoor dat we geen greep op de wedstrijd kregen, maar we scoorden wel bij die enige kans en dat was genoeg”, aldus Niki Zimling.

FC Midtjylland – Viborg: 3-1
FC Midtjylland bewees nog maar eens dat je een wedstrijd kan winnen en toch offensief en aantrekkelijk voetbal kan spelen. Viborg slaagde er niet in om in de wedstrijd te komen. Op het kwartier kon Dennis Sørensen de score openen via een strafschop. Frank Kristensen maakte tien minuten later de tweede goal voor Midtjylland. Vijf minuten in de tweede helft besliste Mikkel Thygesen de wedstrijd toen hij de 3-0 op het bord zette. In de slotfase kon Thomas Andie de eer redden voor Viborg. De bezoekers blijven nu op de negende plaats hangen en heeft nu slechts een punt meer dan Horsens.

OB- FC Nordsjælland: 0-1
FC Nordsjælland begon het seizoen goed maar kende de laatste tijd een mindere periode. De club behaalde voor de eerste keer in hun bestaan de overwinning bij een uitwedstrijd op OB. Die zege kwam er eerder via hard werk dan door vlotte combinaties. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord via een kopbal van de Zweedse middenvelder Johnny Lundberg in de 64e minuut. Nordsjælland domineerde de eerste helft terwijl de thuisploeg na de rust de betere ploeg was. “OB was het beste in de tweede helft maar wij kregen een kans via de counter en we hebben die ook gegrepen en zo de wedstrijd weten te winnen”, aldus een tevreden trainer Morten Wieghorst.
Brøndby – Silkeborg: 3-1
Brøndby won makkelijk van degradatiekandidaat Silkeborg. Het duurde twaalf minuten vooraleer het eerste doelpunt viel. Örn Runarsson bezorgde Silkeborg de voorsprong. Op het half uur kreeg Brøndby een strafschop toegewezen die echter door Martin Retov slecht genomen werd en recht in de armen van keeper David Preece terecht kwam. Vlak voor het einde van de eerste helft wist de Australiër David Williams de gelijkmaker binnen te werken via een afstandschot. Na de pauze duurde het tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd vooraleer Martin Ericsson de 2-1 op het bord kon zetten. In de toegevoegde tijd maakte Mike Jensen de klus af door de derde goal voor Brøndby te scoren. Silkeborg doet een slechte zaak door dit verlies en blijft op de voorlaatste plaats hangen.