Spartak Moskou heeft bouwplannen

Luc Goderis
| 0 reacties
Spartak Moskou heeft bouwplannen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spartak Moskou heeft bekend gemaakt dat het plannen maakt om een nieuw stadion te bouwen. De Moskovieten maken zich zelfs sterk dat de eerste wedstrijd in hun nieuwe arena al over twee en een half jaar zal kunnen worden gespeeld.

Leonid Fedun, hoofd van de raad van bestuur en vice-voorzitter van hoofdsponsor Lukoil, zei : "We willen niet alleen een nieuw stadion bouwen, maar we willen er het beste complex van Europa van maken."

Volgens Fedun bestaan de bouwplannen, in het noorden van Moskou, uit een dubbel stadion.  Een eerste stadion zou plaats moeten bieden aan 35.000 toeschouwers terwijl daarnaast nog een tweede indoor stadion zal worden gebouwd.  Het indoor stadion, met kunstgras en zo'n 12.000 zitjes, zou dan tijdens de winter kunnen worden gebruikt.

Spartak, de meest succesvolle club uit het Russische voetbal, werd in 1922 opgericht en beschikte nog nooit over een eigen thuisbasis.  Op dit ogenblik werkt het zijn wedstrijden af in Luzhniki, een stadion dat het deelt met stadsgenoot Torpedo Moskou.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties