Trost niet langer trainer van Lierse

Kristof Blomme
| 0 reacties
Trost niet langer trainer van Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Trost is niet langer trainer van SK Lierse. De trainer en de club gingen uiteen in onderling overleg. Lierse kent een dramatisch seizoen. De club telt na twaalf speeldagen amper twee punten. Dit weekend werd tegen Sint-Truiden, een rechtstreekse concurrent, met 4-0 verloren. 

De supporters bleven achter de trainer staan, maar dat mocht dus niet baten. Maandag werd besloten in onderling overleg uit elkaar te gaan. Op de officiële website bedankt Lierse René Trost voor de inspanningen die hij leverde voor de club. Toch moesten er maatregelen genomen worden. 

"Niets doen en hopen op beterschap zou kunnen uitgelegd worden als laksheid en defaitisme. Het stopzetten van de samenwerking met René zal hard aankomen, maar de club is verplicht tot deze maatregel over te gaan. Het hart wou verder, maar het gezond verstand zegt dat het zo niet verder kon." Over een opvolger is nog niks bekend. Voorlopig neemt assistent Eric van Meir de trainingen voor zijn rekening. 

Lierse zegt dat het aan zichzelf verplicht was om iets te doen. "Het hart wilde wel verder, maar het gezond ver-
stand zei dat het zo niet verder kon. Natuurlijk is het vertrek van Trost geen garantie voor een succesvolle afwikkeling van het seizoen. Er wordt dus ook werk gemaakt van nieuwe spelers om de ploeg te versterken. Lierse is namelijk wel van plan om in eerste te blijven. Het bestuur wenst René nog veel succes in zijn verdere carrière en hoopt hem nog vaak terug te zien als een echte vriend van Lierse. De komende dagen beraden we ons over een nieuwe trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties