Cercle dient een klacht in tegen Lolo

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Cercle dient een klacht in tegen Lolo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge dient een klacht in tegen Germinal Beerschot - speler Igor Lolo. Dat maakte de club vandaag bekend.

Lolo diende in de wedstrijd Cercle - Germinal Beerschot van afgelopen zaterdag een vuistslag uit aan Jimmy De Wulf. De scheidsrechter zag het incident niet en gaf dus ook geen rode kaart. Dat zit Cercle nu dwars, en de club zal dan ook een klacht indienen bij het bondsparket. Cercle spreekt van een scheidsrechterlijke dwaling en wil dat de partij herspeeld wordt.

Ook tegen Lolo zelf werd een klacht ingediend wegens slagen en verwondingen. Cercle verwacht dat de speler geschorst wordt.

Aimé Anthuenis, techisch directeur van Germinal Beerschot, lacht de klacht weg. "Die klacht heeft weinig waarde", stelt Anthuenis op de officiële clubwebsite. "Ik vermoed dat Cercle de 1-2-nederlaag tegen ons moeilijk kan verteren. Waar eindigen we als de Bond een uitslag zou annuleren na tv-beelden? Vorige week in onze thuiswedstrijd tegen Standard had Igor De Camargo een rode kaart moeten krijgen voor een aanslag op de achillespees van Tim Vleminckx. Die uitsluiting kwam er niet, en vijf minuten later scoorde De Camargo Standards tweede, en beslissende, doelpunt. Onrechtvaardig voor ons, maar wij zijn niet naar de Bond gestapt."

"Let wel, ik keur de slag van Igor Lolo niet goed. Integendeel zelfs. Zaterdag, na afloop van de wedstrijd, heeft onze trainer Marc Brys het daar met Lolo trouwens al over gehad. En daar komen we morgen, maandag, zeker nog op terug. Met andere woorden: Germinal Beerschot zal deze zaak intern met de betrokken speler oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties