Genk herfstkampioen, Lierse pakt eerste zege

Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zich zaterdagavond ook officieel herfstkampioen gekroond. Brussels maakte het de Limburgers met momenten moeilijk, maar ging uiteindelijk toch 3-1 de boot in. Vandenbergh opende de score, Vrancken maakte zelfs twee doelpunten. Brussels scoorde tegen via Téhoué.

Anderlecht blijft in het spoor van Genk. Het won thuis met 4-1 van Bergen, een overdreven score. Bergen voetbalde goed mee, bij de rust stond het dan ook nog 1-1. Na de rust putte Anderlecht het maximum uit zijn weinige kansen en won het alsnog met 4-1. Voor Anderlecht scoorde Tchité tweemaal, de andere doelpunten waren van de voeten van Frutos en Hassan.

Ook AA Gent blijft meedraaien aan de top. De Buffalo's wonnen voor de vijfde keer op rij. Dit keer was Westerlo het slachtoffer. Foley en Ruiz schonken Gent een 2-0 zege.

Lierse zorgde voor de verrassing van de dag. De hekkensluiter won zijn eerste wedstrijd dit seizoen, thuis tegen Lokeren. Kristof Snelders zorgde in blessuretijd voor een groot feest door de enige treffer van de wedstrijd te scoren.

Roeselare - Germinal Beerschot eindigde in een 1-1 draw. Beerschot moest de volledige tweede helft met tien spelen na de uitsluiting van Bjorn De Wilde, maar kwam toch nog op voorsprong via Sterchele. Roeselare pakte echter nog een punt via Koen De Vleeschauwer.

Sint-Truiden ten slotte won met 1-2 op het veld van Beveren. Simaeys en Delorge zorgden voor een snelle 0-2 voorsprong, Dissa kon nog milderen, maar het bleef 1-2.