Real op bezoek bij ploeg in vorm Espanyol

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real op bezoek bij ploeg in vorm Espanyol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend worden er uitzonderlijk slechts negen partijen gespeeld in Spanje. Barcelona zit immers in Japan en speelt morgen de finale van het wereldkampioenschap voor clubs. De wedstrijd tegen Real Betis is verschoven naar januari. Vanavond probeert Zaragoza rivaal Valencia een hak te zetten voor de belangrijke Europese plaatsen. Morgen spelen Real Sociedad en Gimnástic een belangrijk degradatieduel. Real speelt op het veld van de ploeg in vorm, Espanyol.
 
Zaragoza ontvangt vanavond in eigen stadion Valencia dat vijf punten achterstand heeft op haar tegenstander. De maños doen het uitstekend dit seizoen en staan mooi vierde. Bij de thuisploeg loopt er ene Aimar rond die graag revanche wil nemen op zijn ex-club. De Argentijnse spelverdeler speelde vijf en een half seizoen bij de chés, maar mocht afgelopen zomer vertrekken. Ondertussen scoorde hij al drie doelpunten en gaf hij vier assists. Valencia heeft absoluut een overwinning nodig, anders wordt de kloof met de begeerde Champions League-plaatsen al minstens zeven punten. Cañizares is niet mee naar Aragón gereisd. De doelman is geblesseerd en wordt onder de lat vervangen door Butelle.
 
Er zijn vanavond nog twee wedstrijden. Deportivo ontvangt in het eigen Riazor-stadion Athletic dat vorige week zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Coach Caparrós gooit na zeven speeldagen zonder overwinning zijn team helemaal om. De leones deden vorige week een uitstekende zaak dankzij de 4-2 winst tegen Recreativo en ontliepen zo de degradatiezone. De derde match van vanavond is een onderonsje tussen de middenmoters Mallorca en Racing. De eilandploeg gaat tegen de Cantabriërs op zoek naar haar eerste thuisoverwinning sinds 24 september. Trainer Manzano kan geen beroep doen op zijn spits Maxi López die geschorst is. Bij de bezoekers is het spitsenduo Munitis-Zigic terug uit schorsing.
 
De verrassende topper van de speeldag is misschien wel Espanyol tegen Real Madrid. De Catalanen – tot voor kort een grijze muis in de rangschikking – behaalde twee verdiende overwinningen tegen Sevilla en Atlético en zeggen dat Espanyol zogezegd een moeilijke periode tegemoet zou gaan tegen de ploegen uit de linker kolom. De pericos zijn ondertussen al tien speeldagen ongeslagen in de competitie mede dankzij de tandem De la Peña-Luis García-Tamudo. De la Peña noemde in een interview aan de Spaanse sportkrant As Ronaldo de beste aanvaller van de wereld. De Madrilenen komen bij een overwinning op één punt van Barça en kunnen zo de druk verhogen op de Champions League-winnaar.
 
De tweede in de stand, Sevilla, gaat op bezoek bij streekgenoot en seizoensrevelatie Recreativo. Coach Juande Ramos kan over al zijn mannen beschikken voor de wedstrijd in El Nuevo Colombino. Dragutinovic, Kanouté en canterano Puerta zijn allemaal op tijd hersteld van hun blessures. Sevilla kan bij winst over leider Barcelona springen dat dit weekend niet speelt. Bij de albiazules is Edu Moya hersteld van zijn blessure, maar Javi Guerrero blijft twijfelachtig voor zondag. De streekderby zorgt voor een uitverkocht stadion in Huelva.
 
Real Sociedad en Gimnástic die de afgelopen weken haasje-over deden in de rangschikking, vechten morgen een degradatieduel pur sang uit. Ondanks een vier op vijftien – vier gelijke spelen en miniem verlies tegen Barça – blijft coach Lotina positief. Maar de overlevingskansen van de Basken is ontegensprekelijk verbonden met de wedstrijd van zondagmiddag. Nieuwe aanwinst Jesuli gaat alvast van een overwinning uit. De club startte een vlaggenactie – 1000 gratis vlaggen – om de ploeg de steun te geven die ze verdient. De spelers van tegenstander Nástic zijn zich ook van het belang van de wedstrijd bewust. De Catalaanse formatie staat drie punten onder de ‘veilige zone’ en heeft twee punten meer dan rode lantaarn Real Sociedad. Trainer Paco Flores vindt desondanks ook een gelijkspel in Anoeta een schitterend resultaat voor zijn ploeg.
 
Verder ontvangt Levante zondagmiddag Celta. Na de bekeruitschakeling – uitgeschakeld met penalty’s tegen Atlético – gaf voorzitter Villarroel aan de Spaanse pers te kennen dat trainer López Caro niet langer onaantastbaar was en dat de komende twee wedstrijden misschien wel eens doorslaggevend zouden kunnen zijn. De bekerwedstrijd van woensdag heeft heel wat slachtoffers in het Levante-kamp gemaakt. Kapo, Cavallero, Dehu, Descarga en Courtois zijn allen twijfelachtig. Celta plaatste zich donderdag dan wel voor de volgende ronde in de Uefa-cup ten koste van Palermo, in de competitie gaat het de ploeg niet voor de wind. De Galiciërs staan tiende, maar kunnen uiteraard nog dichter bij die Europese plaatsen sluipen.
 
De laatste wedstrijd van dit weekend is Villarreal tegen Osasuna. Beide ploegen zijn aan een geweldige remonte bezig. El submarino amarillo staat op een gedeelde zesde plaats en Osasuna heeft zich in de veilige middenmoot genesteld. Coach Pellegrini kan terug een beroep doen op Josemi, José Mari en Cani. De bezoekers uit Pamplona – ook geplaatst voor de volgende ronde in de Uefa-cup – wonnen hun voorbije vijf wedstrijden: winst van Deportivo, Odense, Zaragoza, Mallorca en Parma. Leider Barcelona komt dit weekend niet in actie. De ploeg van Rijkaard is momenteel actief op de wereldbeker voor clubs in Japan. De wedstrijd in Sevilla tegen Real Betis werd verplaatst naar januari.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties