Sinaai Girls - KFC Lentezon Beerse 3 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sinaai Girls - KFC Lentezon Beerse  3 - 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lentezon blijft steken in de modder.

Al na 50 seconden stonden de bezoekers op achterstand. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet bleef in de modder steken en Thea de Blaeij kon makkelijk binnen schuiven. Een opdoffer voor de Steenbaksters die zich duidelijk niet aan een dergelijk scenario hadden verwacht. Even later verdubbelde de thuisploeg reeds hun voorsprong. Een diepe bal op rechts die niet buiten gleed, maar mooi binnen bleef en de voorzet van Degenaers bereikte Lorca Van de Putte die ongedekt geen moeite had om te scoren. De wedstrijd leek dus na 11 minuten reeds gespeeld en de druk viel blijkbaar van de bezoekende schouders en die kwamen zo stilletjes aan in de wedstrijd. Kim Verlooy had geleerd van de thuisdoelpunten en anticipeerde goed op een terugspeelbal die in de modder bleef steken, ze omspeelde mooi Ellen Van Trier en leek te gaan scoren, maar een wanhoopssliding van Stefanie Van Broeck bracht nog een ultieme redding. De bezoekers namen nu het heft in handen, maar moesten een volgende opdoffer incasseren. Peggy Audenaert werd diep aangespeeld. De bal, die eigenlijk een oprapertje voor de keeper zou moeten zijn, bleef steken en Audenaert, opportunistisch, trapte de bal vanuit de draai fraai over Veerle Willekens. Even later dan toch een bezoekend doelpunt. Nele Saelen krulde een vrije trap enig mooi over de muur in de winkelhaak. Er worden in voetbal echter geen extra punten gegeven voor uitzonderlijk mooie doelpunten en dus moest er met een 3-1 stand aan de tweede periode begonnen worden.
 
 
 
Lentezon duwde Sinaai van de eerste minuut achteruit, zat vol goede wil, knutselde enkele mooie doelrijpe aanvallen in mekaar, maar de verdiende aansluitingstreffer die alsnog uitzicht kon brengen op puntenwinst kwam er niet. Slechts in de slotfase kon de thuisploeg nog eens in de buurt van het bezoekende doel opduiken, maar zonder echt gevaar.
 
 
 
 
Met slechts twee overwinningen en gelijke spelen in de heenronde plaatst Lentezon zich nu op de dertiende plaats van de rangschikking. Een situatie waar voor het seizoen niemand in Beerse op had gerekend. Alles op een rijtje zetten tijdens de winterstop is dan ook aan de orde. De getoonde inzet van de spelersgroep in de tweede speelhelft toonde echter wel aan dat Lentezon zich nog absoluut niet gewonnen gaat geven. Zich opladen tijdens de winterstop om een sterke terugronde te spelen is dan nu ook de boodschap.
 
Doelpunten: Thea De Blaeij 1’ (1-0), Lorca Van De Putte 12’ (2-0), Peggy Audenaert 37’ (3-0), Nele Saelen 39’ (3-1)
 
 
Sinaai:
Ellen Van Trier, Katrien Van Rooy, Fenne Van Roosbroeck, Sarah Van Houdt, Lorca Van De Putte, Lieselot De Bruyn (61’ Lien Vets), Stefanie Van Broeck, Thea De Blaeij, Sophie Mannaert, Rebecca Degenaers, Peggy Audenaert (75’ Celine De Weerdt)
 
 
 
KFC Lentezon Beerse: Veerle Willekens, Anja Poels( 73’ Greet Quaghebeur), Elke Somers (46’ Steffi Peeters), Sofie Aerts, Aafke den Ridder, Maureen De Keyser, Gitte Mateusen, Nele Saelen, Kim Verlooy, Tinne Vanhuele, Vicky Tas, Jennifer Van Massenhoven
 
 
 
Geel: Sofie Aerts (L)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties