Hannover en Wolfsburg ronde verder

In tegenstelling tot Bayern München hebben Hannover 96 en Wolfsburg zich niet laten verrassen in de achtste finales van de DFB Pokal. Beide eersteklassers wonnen hun bekerwedstrijd. Dat deed ook Offenbach en daarmee is die ploeg de enige tweedeklasser bij de laatste acht.

Hannover 96 - MSV Duisburg  1-0

Hannover was goed bezig in de Bundesliga, op de laatste wedstrijd na dan, en startte uiteraard als favoriet tegen Duisburg. Hoedanook mocht de eersteklasser de tweedeklasser niet onderschatten, want Duisburg staat namelijk op een mooie derde plaats, maar kwam woensdag dus toch tekort. Balitsch maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat gebeurde net voor rust.

Greuther Furth - Wolfsburg  1-3

Ook Wolfsburg mag dus een ronde verder bekeren. Tegen tweedeklasser Furth werd er met 1-3 gewonnen. Krzynowek opende voor de bezoekers al na een dik kwartier spelen de score. Net na rust leek Klimowicz de partij dan te beslissen, maar toch werd het nog spannend. Schrock scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg echter niet meer. Hoogendorp maakte er helemaal op het einde nog 1-3 van.

Offenbach - Burghausen  2-1

Met Offenbach heeft de DFB Pokal een kwartfinalist die uit de tweede klasse komt. Het won woensdag van een andere tweedeklasser, Burghausen. Turker had de thuisploeg een minuut na rust op voorsprong gezet. Toch leken we lange tijd naar verlengingen te gaan. Burkhardt maakte er twintig minuten voor tijd 1-1 van. Een man zorgde ervoor dat de toeschouwers toch na negentig minuten naar huis konden. Topmöller scoorde in blessuretijd en werd de held van Offenbach.