Irureta stapte op bij Betis

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Irureta stapte op bij Betis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Javier Irureta is niet langer trainer meer van Betis Sevilla. Hij stapte zelf op bij de Andalusische club waar hij nog maar een half jaar aan de slag was. De groenwitte formatie maakt in de Primera Division een moeilijk seizoen door.

Irureta kondigde zijn vertrek aan nadat de club met 1-0 won van degradatieconcurrent Gimnástic de Tarragona. "Maar ik had mijn beslissing al voor de wedstrijd genomen. Beide partijen waren het erover eens om mijn contract te ontbinden, maar ik heb de eerste stap gezet. We hadden kunnen doorgaan, maar het ging gewoon niet goed", aldus de trainer vandaag.

Betis had gehoopt om met Irureta terug aansluiting te vinden met de top in Spanje. Tijdens de zeven vorige seizoenen bij zijn vroegere club Deportivo La Coruña was Irureta zeer succesvol geweest, met het Spaans kampioenschap in 2000 en de Copa del Rey in 2002 als absolute hoogtepunten. Tussendoor haalde hij met de Galicische club ook nog eens de halve finales van de Champions League.

Irureta kon in Sevilla niet aan de verwachtingen voldoen maar dat had ook te maken met het feit dat de club enkele bepalende spelers in het tussenseizoen van de hand had gedaan. Zo vertrok Joaquin naar Valencia en Ricardo Oliveira zocht zijn heil bij AC Milan. Betis bekleedt momenteel de achttiende plaats in de Primera Division.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties