Nieuwerkerken wint Beker van Zuid-Limburg

Julie Néman

Nieuwerkerken VV en Olympic Landen namen het gisterenavond op Staaien tegen elkaar op in de finale van de Beker van het Gewest Zuid-Limburg. Tijdens het openingskwartier waren de groen-witten uit Landen duidelijk de sterkste, een attente Nieuwerkerken-doelman voorkwam erger. Toch was het Nieuwerkerken, anders in het oranje-zwart maar voor de gelegenheid in het wit-zwart, dat in de twintigste minuut op voorsprong kwam via Michael Sampermans. Nog geen vijf minuten later kon Nieuwerkerken ei zo na de score verdubbelen. Ook al stond Nieuwerkerken op voorsprong, doch kwam het na deze laatste actie pas echt goed op dreef. In de negenendertigste minuut maakt Bert Strouven er dan ook 2-0 van. Strouven wist te scoren uit een vrijschop van Danny Boffin. Met deze stand duiken we dan ook de rust in.

Na de pauze kwam Olympic al even gedreven aan de aftrap als in de eerste helft en plukte daar na enkele minuten al vruchten van. Bart François mikte na amper twee minuten de aansluitingstreffer tegen de touwen, 2-1. Nog geen vijf minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht, dit dankzij Tim François, 2-2. Dik tien minuten later scoorde Bert Strouven zijn tweede van de avond en maakte er 3-2 van. Even later was het zelfs bijna 4-2. Nieuwerkerken dat het na de gelijkmaker wat liet hangen leek vleugels te hebben gekregen en met nog een kwartier te gaan knalde Boffin van ver maar net over doel. In de laatste tien minuten komt Olympic terug wat meer in de match met enkele mooie afstandsschoten maar het is Tomas Gilot die er enkele minuten voor het einde de 4-2 eindscore vastlegde.