Spurs halen Frans goudhaantje

Spurs halen Frans goudhaantje
Foto: © SC

Tottenham Hotspur heeft het Franse toptalent Adel Taarabt van Racing Lens overgekocht. De Engelsen zouden 3,5 miljoen euro vijl gehad hebben om de 17-jarige middenvelder te contracteren.
 
Niettegenstaande dat Tottenham op haar website nog niets heeft laten weten, kan Taarabt wel bevestigen dat hij al getekend heeft in Londen. ‘Ik ben maandag en dinsdag in Londen geweest voor de medische controle. Alles was in orde en tegelijkertijd heb ik ook het contract getekend’, zo zei Taarabt op Lens' clubwebsite.
 
Wat zijn beslissing ongetwijfeld vergemakkelijkte, was het feit dat trainer Gillot hem nauwelijks speelkansen gaf. Amper twee minuten mocht Taarabt met de grote jongens meedoen. ‘In Lens kreeg ik geen speelkansen. Ik wil gewoon spelen, zo simpel is het. Het was mijn bedoeling om tot eind juni bij Lens te blijven, maar dat raadde het bestuur me af aangezien ik toch al bij een andere club getekend had’, zo sprak Taarabt.
 
De  Fransman gaf ook toe dat er nog twee andere Premier League-clubs in hem geïnteresseerd waren. ‘Buiten Tottenham wilden ook Chelsea en Arsenal me. Ik opteerde voor de Spurs vanwege hun plannen met mij: ze willen me vlug integreren in de eerste ploeg en zoveel mogelijk speelkansen geven. Dat is heel wat anders dan wat Lens in gedachten had: daar wilden ze dat ik bij de beloften of reserven aantrad.’
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties